İspanaklı Makarna Tarifi ( İzmir ) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Makarna Tarifi ( İzmir )Ispanaklı Makarna Tarifi ( İzmir ) Malzemeler 1 paket penne makarna (kısa herhangi bir makarna kullanabilirsiniz) 1 adet orta boy kuru soğan 2 adet orta boy domates 3 diş sarımsak 200-250 gr ıspanak yaprağı 8-10 adet kurutulmuş domates (konserve kurutulmuş ya da köz domates kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı kapari 3 yemek kaşığı zeytinyağı+25 gr tereyağı 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber 1 çay kaşığı tuz, karabiber Üzeri için; 5-6 yemek kaşığı ince kıyılmış parmesan peyniri (tulum peyniri de kullanabilirsiniz) Yapılışı Ispanakların kök kısımlarını kesip yapraklarını ayırın Bol suyla yıkayıp sadece yapraklarını incecik doğrayın Kurutulmuş domatesleri ılık suda 2-3 saat bekletip süzün Eğer konserve kuru domates kullanacaksanız sadece yağını süzün Sonra tavla zarı formunda küp küp doğrayın Soğanı, yemeklik, çok ince doğrayın Sarımsakları pirinç tanesi şeklinde dilimleyin Domatesleri soyup, tavla zarı formunda dilimleyin Zeytinyağını ve tereyağı derin bir tavada eritip kızdırın Soğan ve sarımsakları katıp 2-3 dakika kavurun Ispanak, kapari, tuz ve karabiberi ilave edip, sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun Kurutulmuş domatesleri ekleyip ıspanaklar iyice yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın Derin bir tencereye 10 bardak su ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip, kaynatın Makarnayı ekleyip, karıştırın ve 8-10 dakika diri kıvamda haşlayın Süzüp tekrar tencereye alın Sosu makarnaya ilave edip, karıştırın Bekletmeden servis tabaklarına paylaştırın Üzerine peynir serpip, servise sunun Not; Makarnayı sulu olarak süzün Yani en az içinde yarım bardak makarna suyu kalmalı |
İspanaklı Makarna Tarifi ( İzmir ) |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Makarna Tarifi ( İzmir )2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy soğan 1 kg ıspanak 1 paket kalın fırın makarna Tuz, karabiber Beşamel sos için: 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı soğuk süt Su Makarnayı haşlayıp, süzün Soğanı kavurun, ıspanağı ilave edin Tuzunu ilave edip, 5 dakika daha kavurun Unu tereyağında kavurun, soğuk sütü ekleyin Koyulaşana dek pişirin Beşamel sosu makarnayla karıştırın Fırın kabına makarnanın yarısını koyun, üzerine harcı yayın, üzerine kalan makarnayı dökün 190 derecelik fırında 30 dakika pişirin |
|