![]() |
Kütle Ve Ağırlık Arasındaki Farklar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kütle Ve Ağırlık Arasındaki FarklarKütle ve Ağırlık Arasındaki Farklar Kütle ve ağırlık aynı kavramlar değildir ![]() 1-Kütle, bir cismin değişmeyen madde miktarıdır ![]() ![]() 2-Kütle eşit kollu terazi ile ağırlık dinamometre (veya yaylı el kantarı) ile ölçülür ![]() 3-Kütle yönsüz (skaler), ağırlık ise yönlü (vektörel) büyüklüktür ![]() 4-Ağırlık cismin bulunduğu yere göre değişirken kütle değişmez ![]() ![]() 5-Kütle birimi kg ya da gr dır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kütle Ve Ağırlık Arasındaki FarklarOkuldayken en çok karıştırdığım kavramlardandı kütle ve ağırlık olayı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kütle Ve Ağırlık Arasındaki Farklarkarıştırılmayacak gibi değil geçen yeğenime yaptığım ödevde bileşikle elementin arasında dağlar kadar fark var ama ikisini hala karıştırıyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kütle Ve Ağırlık Arasındaki FarklarBileşik element olayı bana net ayrım konusunda zorluk çektirmedi de bu kütle/ağırlık olayındana az çekmedim hocam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kütle Ve Ağırlık Arasındaki Farklaryerçekimi kütle ağırlık konusunu başka bir forumda sordular ben merkezkaç kuvvetinden kaynaklandığını zannediyordum rezil oldum sağolsun suskun beni kırmadı konuları açtı biraz bilgi sahibi oldum hertürlü programı bulabilmeme rağmen suskun u bu konularda tek geçerim ![]() yerçekimi oluşturan unsurların başında tanrı parçacığı denilen Higgs bozonunun oluşturduğunu öğrenmiştim suskunun bu anlatımlarıyla herşey yerine oturdu ![]() zaten cenevredeki cern de bu parçacığı arıyormuş maddeye ağırlığını veren şeyi Higgs bozonu nu |
![]() |
![]() |
|