![]() |
3 Kişilik Komik Skeç - Böyle Olur Bizim Oralarin Stand By Anlaşması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 3 Kişilik Komik Skeç - Böyle Olur Bizim Oralarin Stand By Anlaşması3 Kişilik Komik Skeç - BÖYLE OLUR BİZİM ORALARIN STAND BY ANLAŞMASI 2 kişilikte oynanır EFEKT: Cadde gürültüsü NEVZAT: Hamdi ![]() ![]() HAMDİ: (Uzaklaşarak) Tamam abi ![]() NEVZAT: Şevki… Amorti Şevkiii, gel buraya ![]() ![]() ![]() ŞEVKİ: Emin misin abi? NEVZAT: Ne demek ulan şimdi bu? ŞEVKİ: Şu demek, çaya zam geldi ![]() NEVZAT: Yalan söyleme, yalan söyleme… Ben Anadolu çocuğuyum, yılandan korkmam yalandan korktuğum kadar; Akşam Reha Muhtar’ı, Ali Kırcay’ı, Ahmet Hakan’ı, Defne’yi, hepsini dinledim ![]() ![]() ŞEVKİ: Petrole, akaryakıta zam geldi ya abi ![]() NEVZAT: Eee? ŞEVKİ: Akaryakıt ve petrole zam gelince her şeye zam gelir ![]() ![]() NEVZAT: İyi de oğlum, verdiğin çaylarda bir benzin tadı alamıyoruz ![]() ŞEVKİ: Tüp neyle çalışıyor sanıyorsun abi? Siz de taşıma ücretlerine zam yapıyorsunuz ![]() NEVZAT: (Kızarak; elini ona vurur gibi) Ülen biz her hafta mı zam yapıyoruz? ŞEVKİ: Petrol ürünlerine her hafta zam geliyor ama abi, zam gelmediği hafta da Akaryakıt Fiyat İstikrar Fonu kesintisi arttırılıyor ![]() NEVZAT: Ülen, zaten gözlerin yollarda böyle bekliyorsun; “Bu haftaki zam nerde kaldı, çok gecikti, acaba yolda başına bir şey mi geldi” diye, ŞEVKİ: Abarttın be abi! NEVZAT: (Sertçe) Şevki bana üç şekerli bir çay getir şevki? ŞEVKİ: Son şeyin mi abi? NEVZAT: Neyim mi? ŞEVKİ: Son kararın mı? NEVZAT: La git! ![]() ![]() ŞEVKİ: (Gülerek kaçar) Tamam tamam getiriyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 3 Kişilik Komik Skeç - Böyle Olur Bizim Oralarin Stand By Anlaşması2/ ŞEVKİ: Buyur abi, günlük olağan çayınızı getirdim… Afiyet olsun ![]() NEVZAT: Ülen Şevki bir de “mı acaba” deseydin var ya, alacaktım ayağımın altına… ![]() ![]() ŞEVKİ: Ama abi daha manşetine bile bakmadım ![]() NEVZAT: Hadi hadi sen müşterilerle ilgilen… ŞEVKİ: Tamam ama ne olursun bu sefer bulmacasını çözme? NEVZAT: Tamam çözmem için rahat olsun… (Çayını karıştırır, gazeteyi açar) Bakalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞEVKİ: Abi, çay parasını tahsil edelim ![]() NEVZAT: (Cebini yoklar) Ana hiç bozuk para kalmamış… Geçerken vereyim ![]() ŞEVKİ: Defter de epey kabardı bak abi! NEVZAT: Ulan ülkenin dış borcundan daha mı fazla be ![]() ŞEVKİ: Ama abi? NEVZAT: Topu topu 30 bardak çay borcumuz var, yaptığın muameleye bak be ![]() ![]() ŞEVKİ: Lamı cimi yok abi, bu sefer kesin alacağım çay parasını! NEVZAT: (Sakin) Şevkiii… Amorti Şevkiiii, yaklaş sana ne diyeceğim ![]() ![]() ŞEVKİ: Eveet NEVZAT: Onun annesi var, Bedriye ![]() ![]() ŞEVKİ: Eveeeet NEVZAT: Senin müstakbel kaynanan… Bedriye hanım Kadıköy’deki işine kimin minibüsüyle gidip geliyor… ŞEVKİ: Eeiii?… NEVZAT: Otoban Nevzat’ın elbette ki ![]() ![]() ŞEVKİ: Beni katakulliye getirmeyeceksin di mi abi? NEVZAT: Getirir miyim Amorti Şevki? Bak işte anlaşma; ben Bedriye Hanım’dan minibüs parası almayacağım, sebebini sorarsa da Amorti Şevki alma dedi diyeceğim ![]() ŞEVKİ: “Şevki” de; Amorti şevki deme ![]() NEVZAT: He tamam, sen de buna karşılık benim borçları sileceksin; anlaştık? ŞEVKİ: Anlaştık he he… Gazete sen de kalabilir abi, bulmacayı da çözebilirsin ![]() NEVZAT: Ulan Peşin parayı duyunca nasıl yamıştın… Hadi bana eyvallah ![]() 3/ EFEKT: Cadde gürültüsüne çığırtkan sesleri karışmıştır HAMDİ: Hadi Aksaray Aksaray Aksaray NEVZAT: (Uzaktan yaklaşır) Ulan sen deminden beri “Aksaray” diye mi bağırıyorsun lan? HAMDİ: Aksaray Aksaray… ![]() NEVZAT: Olum Aksaray iki ay önceki hattımızdı Lan ![]() HAMDİ: Anaaa… ![]() ![]() ![]() NEVZAT: İndir içerdeki Aksaray yolcularını… Olum ben sana boşuna mı veriyorum lan, üç ayda yirmi milyonu, iki aydır öğrenemedin… Kadıköy diyeceksin, Kadıköy’e varınca da “Üsküdar” diye bağıracaksın ![]() 4/ HAMDİ: Hadi Üsküdar Kadıköy, Aksüküdar Akkadıköy Aks Üsküdar ![]() NEVZAT: Ben ne Yapayım lan seni Badanaj Hamdi? Hadi söyle ne yapayım şimdi? HAMDİ: (Hüzünlenir) Abi ne bağırıyorsun ya, kaşında Teke Tek Programı konuğu mu var? Ağzım alışmış işte, diyemiyorum ![]() NEVZAT: (Yatıştırmaya çalışır) Canım canım… Hadi aslanım, dersin sen ![]() ![]() ![]() ![]() HAMDİ: (Sevinir) Gerçek diyorsun, değil mi abi? NEVZAT: (Kendi Kendine) Hıh diksiyon kurslarına gönderiyim, ondan sonra Ana Haber Bülteni Spikeri ol bizi kazıma ![]() ![]() ![]() HAMDİ: Nevzat Abi, Bir şey diyeceğim, ben yine iyiyim biliyor musun? NEVZAT: Tabi iyisin oğlum ![]() HAMDİ: Bizim bir muavin arkadaş vardı, İzmarit Avni, NEVZAT: Tanırım, Bir ara Sumsuk Zihni’nin yanındaydı ![]() HAMDİ: O abi, “Yukarı Dudullu Halâskârgazi”diyemediği için işten atılmış biliyor musun? “Git adını söyleyebileceğin bir hatta çalış” demişler ![]() NEVZAT: Ben biliyordum yeteneksiz olduğu ![]() HAMDİ: Hadi söyle “Yukarı Dudullu Halâskârgazi” NEVZAT: “Yukarı Dudullu Halâskârgazi” ![]() HAMDİ: “Kara kartal sarkar dal kalkar; dal sarkar kara kartal kalkar”, hadi söyle ![]() ![]() NEVZAT: Len de git işine’ HAMDİ: Kadıköy, Kadıköy! NEVZAT: İyi bağır yolcu gelmiyor, İyi bağır da yolcular toplansın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAMDİ: Üsküdar Kadıköy, Kadıköy… ![]() Bu bölüm “Şoförsem Günahım Ne” adlı oyunumun birinci bölümünden ![]() ÖNCEKİ SAYIDA NE YAZMIŞIZ BULMACA BULDURMACA 1/ EFEKT: Kuş cıvıltıları NEVZAT: Hamdi, söyle bakalım; bir renk? HAMDİ: Sarı ![]() NEVZAT: Sa…rı… Sarı uymuyor ![]() HAMDİ: Kahverengi ![]() NEVZAT: Kah ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAMDİ: O zaman “neskahverengi” ![]() NEVZAT: Nes ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAMDİ: Orhan Baba’dan duymadım da, kıpraşımlı bir sanatçı var ya ondan duymuş olabilirim ![]() ![]() ![]() NEVZAT: Dalga geçme ![]() ![]() HAMDİ: Ha hatırladım abi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Devlet Konservatuarı yaylı sazlar bölümü, müzikte yeni arayışlar yapıyordu, gazetede okudum… onlar bulmuş olabilir… bu kadar aradıklarına göre, bulmuşlardır dokuzuncu notayı herhalde ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 3 Kişilik Komik Skeç - Böyle Olur Bizim Oralarin Stand By Anlaşması2/ NEVZAT: Hayda şurada da bir ZB çıkmış ![]() ![]() ![]() HAMDİ: ZB, zibidinyumun simgesi abi, duymadın mı hiç? NEVZAT: Zibidinyum mu? Neyse Nil’in kenarında yetişen ve milattan önce yaprakları kitap malzemesi olarak kullanılan bir kamış türü? HAMDİ: Şeker kamışı NEVZAT: şe ![]() ![]() ![]() ![]() HAMDİ: Siyah kareleri yanlış yere koymuşlar abi yine, üstüne yaz sen “ı”yı ![]() NEVZAT: Tamam uzatma da şu “ÖM” neymiş ona bakalım ![]() HAMDİ: Tersi milattan önce… ![]() NEVZAT: Yok… ![]() ![]() ![]() ![]() HAMDİ: Ne diyorsun abi sen! Bilim hızla ilerliyor ![]() ![]() NEVZAT: Helal olsun valla ![]() ![]() ![]() HAMDİ: Abi biz zehir gibi milletiz bir aslında ![]() ![]() ![]() NEVZAT: Hamdi, boğaz köprüsünün altında var ya hazineler varmış lan ![]() ![]() HAMDİ: Kendileri götürecekler NEVZAT: Tersi kozmonot ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAMDİ: Cemalettin, NEVZAT: Heee ![]() ![]() HAMDİ: Geçen Niyazi Amca’yla sanayi de karşılaştık, Cemalettin astronot “olmuş” ![]() NEVZAT: Yapma Len Hamdi, nasıl olmuş, o kadar kolay mıymış? HAMDİ: Torpil Nevzat Abi, torpil ![]() ![]() ![]() ![]() NEVZAT: Ya ne diyormuş? HAMDİ: “Paya” diyormuş, herif “r”leri söylemiyordu ya abi… Niyazi amca iki hafta önce oğlunun ziyaretine gitti ta Amerika’lara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Birlikte gülerler) |
![]() |
![]() |
|