![]() |
Ağlatan Anlamlı Dostluk Hikayeleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağlatan Anlamlı Dostluk HikayeleriAğlatan Anlamlı Dostluk Hikayeleri Neyi, niye Öğrenmeliyim? - içimdeki çocuğun sesiyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rehber öğretmenim mi? Onu zaten, sadece sınavlara hazırlanırken tanıdım ![]() ![]() ![]() Ben hâlâ hayatı öğrenemedim ![]() ![]() ![]() Gitar kursundan tenis kortuna, oradan da, o tiyatro senin, bu sinema benim gezmek mi sizin sosyalliğiniz, hayatta var olma sevinciniz? Peki, bana yardımlaşmayı kim öğretecek? Yolda gezerken, çocuklarına ekmek parası için dilenen bir annenin kucağına harçlığımdan bırakacağım küçük şeylerin büyük bir mutluluğun sebebi olabileceğini, bunun için de cebimde küçük paraların olması gerektiğini kim öğretecek? Birilerine gerektiğinde yardım edebilmenin ve yine gerektiğinde birilerinden istemeden yardım görebilmenin gerçek sosyallik olduğunu kim söyleyecek? Bana kuşların dilini kim öğretecek? Onlara ekmek vermeyi ve onlarla arkadaş olabilmeyi ![]() ![]() ![]() Bana yaşlılara neden saygı duymam gerektiğini, neden annemin ve babamın benim hayatıma bu kadar karıştığını kim öğretecek? Ben hayata hazırlanmak istiyorum ![]() ![]() Öğretmenim ben sıkıldım trigonometriden, logaritmadan… Periyodik cetvelin nasıl sıralandığından bana ne! Hayatın anlamını hâlâ bilmiyorsam… Ve en önemlisi, hâlâ gökkuşağının altından geçirecek hayallerim yoksa ![]() ![]() ![]() Son bir soru sorabilir miyim? Bana bir şeyler öğretiyorken, siz de bir şeyler öğrenebiliyor musunuz? Öğrendiğinizi uygulayabiliyor musunuz? Bahattin BAYRAKTAR ------ GERÇEK DOSTLUK BÖYLE OLUR Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() beğendiğini ve kendisine vermesini ister ![]() ![]() ![]() Zaman içinde Saf olanın işleri bozulur ve birden arkadaşı aklına gelir ben ona sıkıştığında iyilik yapmıştım diyerek arkadaşının iş yerine gider ve kendisine çalışması için iş vermesini ister ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saf adam artık zengindir ![]() ![]() ![]() ![]() öğrendiği kadına; Kendisinin de yanlız olduğunu söyler ve bu evde birlikte yaşıyalım sen evin işlerini ve yemekleri yaparsın der, yaşlı kadın hiç düşünmeden kabul eder ![]() uygun bir kız bulup evlenmesini söyler ![]() bulacağını, kendisinin tanıdığı olmadığını söyler ![]() kız tanıdığını ve kendisiyle görüştürebileceğini söyler ![]() sonucunda evlenmeye karar verilir ve düğün davetiyeleri basılır ![]() kırgın olduğu halde çok samimi dostunu yinede unutamamıştır ![]() geldiği konumu görmesi açısından samimi arkadaşına da davetiye gönderir ![]() Düğün günü gelir çatar ![]() isteğiyle mikrafonu alır ve başlar yaşadıklarını anlatmaya; Eskiden çok sevdiğim bir dostum vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() fazla dayanamaz mikrofonu eline alır ve başlar konuşmaya; Benim de bir zamanlar çok sevdiğim bir dostum vardı ![]() İşlerim bozulduğunda kendisinden para istedim, bütün parasını bana verdi ![]() Sonra ondan nişanlısını istedim, üzülerek nişanlısını da verdi ![]() istememin nedeni o kadının arkadaşıma layık olmamasıydı (Hayat kadınıydı) Kendisi çok saf olduğu için arkadaşımı o kadından bu şekilde kurtardım ![]() istedi, Arkadaşımı kendi emrimde çalıştıramazdım, o yüzden iş vermedim ![]() Günün birinde karşılaştığı yaşlı adam benim babamdı ![]() üzereydi, onu arkadaşımın yanına ben gönderdim ve mirasını ona ben bıraktırdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dostlukla ve Sevgiyle kalın ![]() canim ![]() |
![]() |
![]() |
|