Dostluğa Dair Hikayeler |
10-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dostluğa Dair HikayelerDostluğa Dair Hikayeler zamanın birinde iki arkadaş varmış Bunlardan biri kurnaz biri safmış Birgün kurnaz olan arkadaş saftan iş istemiş saf ona bir fabrikada iş bulmuş Sonra yıne kurnaz olan saftan karısını istemiş Saf olan üzülerekte olsa karısını vermiş aradan 1 yıl geçmiş saf olanla kurnaz olan arkadaş hiç görüşmemişlerbirgün saf olan arkadaş kurnaz olan arkadaşın adresini bulmuş meğerse kurnaz olan arkadaş çalıştığı fabrikanın müdürü olmuş saf olan kurnaz olandan iş istemiş kurna olan hayır sana iş veremem demiş saf olanın canı bu duruma çok sıkılmış canı sıkkın bir şekilde yürürken yaşlı bir amcaya çarpmış amca cok zor durumdayım yardım et oğlum demiş saf olan da hemen yaşlı amcayı alıp evine götürmüşorda ona bakmışama amca ölüm döşeğindeymiş ona bana baktın oğul al bu kağıdı hakkınıda helal et demiş ve ölmüş kağıdda ona bıraktığı miras yazıomuş saf olan gidip bu mirası almış artık bir fabrikanın patronu olmuş eve gitmiş evde kapının önünde biri yaşlı biri genç ve güzel bir kadın oturuyormuş sokakta kaldık demişler saf olan bunlarıda almış yaşlı olan kadın ona hizmetçilik yapmış genç olan kadınlada nişanlanmış düğün gününü bekliyorlarmış sonunda düğün günü gelmiş düğün sonuda saf olan adam şimdi sayın davetlilerimiz demiş sizi çik özel bir kişiyle tanıştırmak istiyorum o muhteşem bir kazıkçı diyerek dostunu çagırmış ben bir zamanlar şu adama iş verdim dünyalar güzeli karımı verdim ancak sonra ondan iş istediğimde beni patronu olduğu fabrikadan kovdu değilmi eski dostum demiş kurnaz olan adamsa bir zamanlar senden iş istedim çünkü paraya ihtiyacım vardı bir zamanlar karını istedim çünkü karının bir hayat kadını oduğunu öğrendim ve bunu öğrenirsen kendine zarar vermenden korktumseni iş yerimden kovdum çünkü iş yerinde herkesi eşit tutmalıydım ve sana amele gibi davranmak istemedimayrıca hizmetçin annemdi zengin olmanı sağlayan ve sonra ölen yaşlı amca babam ve şu anda evlendiğin kişide benim güzel kız kardeşım der saf olan peki der bunları bana neden söylemedin kurnaz olan cevap verir bazı gerçekler zamanı gelene kadar saklanır iki dost gözyaşları ve özlem içinde birbirine sarılırlar MUTLU SON ------- Bir gün 2 dost varmışBiri açgözlü,biri de saf birgün bu 2 si arabayla gece 0000 da dolaşmaya çıkar ertesi gün açgözlü olan ın işleri bozulurBizim saftan para isterBizim safta parayı verirErtesi gün açgözlü bizim saftan bu sefer karısını bırakmasını isterÖbürkü gün ise bizim safa bana iş ver der na iş verirSonra bizim saf ötekinden iş verirO iş vermezSonra bir gün kadın gelir bana bak der bana para ver der sonra bizim saf parayı verirSonra bir yaşlı adam gelir yine para ister Bizim saf kendine yeni kız arar O yaşlı adam kendisine gore kız bulacağını söylerSonra bi kız bulurO kızı çok beğenir bizim safEvlenmek iisterSonra öbürkü gün açgözlü arkadaşıda gelir yanına oda nişanınabizim saf başlar konuşmaya: _Benim arkdaşım vardı benden para istedi elimdeki tüm parayı verdim sonraki gün karımı istedi onuda verdimsonra bigün bitane nine geldi para istedi karnını doyurdum sonra bir tane daha adam geldi bana kız aradı ve sonraki gün öldü ve bugün evleniyorum ama yinede arkadaşımı çok seviyorum der sonra açgözlü başlar konuşmaya _ben ondan iş aldım gerçekten durumum kötüydü ona nedenmi iş vermedim onu kendi emrimde çalıştıramazdım ve onun karisi ona layik değildi hayat kadınıydı o adamla yaşlı nine benim annem ve babamdı babam öldü ve sonra verdiği parayı bizim safa bıraktım ve evleneceği kadın ise benim kız kardeşim son lafı (B İ Z B O Y L E D O S T U Z) |
|