Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkında, sınırı, tawil

Bir Tawil Sınırı Hakkında

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2060 km² yüzölçümüne sahip Bir Tawil, Mısır ile Sudan arasında bulunmaktadır 1899 yılında Birleşik Krallık tarafından kurulan ve sınır çizilen şehir, 1902 yılında resmi olarak kuruldu ve bambaşka bir sınır çizildi Şu an her iki sınır da birbirine karışmış durumda ve iki bölge söz konusu: Bir Tawil ve Halaib Halaib doğal kaynaklarca zengin topraklar iken, Bir Tawil’de hiçbir şey yoktur Mısır 1899 yılında çizilen sınırı doğru kabul ediyor, böylelikle Halaib Mısır’a, Bir Tawil Sudan’a kalıyor Sudan ise 1902 yılında çizilen sınırı kabul ediyor ve tam tersi durum gerçekleşiyor İki ülkede Bir Tawil’i tamamen terketti ve diğer ülkeye ait olduğunu söylüyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com