|
|
Konu Araçları |
hamur, işleri, peynirli, poğaçapasta, tarifleri |
Peynirli Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Poğaça-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriMALZEMELER 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 kaşık tuz 1 kaşık şeker 1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya 1 yumurta aldığı kadar un iç malzemesi için: peynir maydanoz HAZIRLANIŞI Bir kaba biraz un katın ortası yuvarlak olarak açılır ve sırayla maya (elinizle biraz ufalayın), şeker, tuz, yumurtanın akı, süt ve yağ katılıp hamur yoğurulur 30 dakika ılık bir yerde dinlenmeye bırakın Küçük bezeler yapın ve çay tabağı büyüklüğünde açın Hazırladığınız iç malzemeyi koyun ve yarım ay şeklinde kapatın Yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin AFİYET OLSUN ! |
|