|
|
Konu Araçları |
börek, hazırlanışı, yapılır, yapılışı, zeytinli |
Zeytinli Börek Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinli Börek Hazırlanışı Yapılışı Nasıl YapılırZeytinli Börek – Malzemeler – İçindekiler Hamuru için: 500 gr un 25 gr maya 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker İç malzemesi: 250 gr yeşil zeytin 100 gr kıyma 1 paket margarin 3 adet taze soğan 2 adet taze sarımsak Yarım bağ maydanoz 50 gr ceviz içi 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı tuz Zeytinleri ikiye bölüp ceviz, maydanoz, soğan ve sarımsağı ince ince doğrayınKıymayı bir tencereye alıp yağla birlikte kavurun Böldüğünüz zeytinleri atıp kavurmaya devam edin Daha sonra soğan, sarımsak, ceviz içi, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyerek bir harç harç hazırlayın Hamuru için: Hamur için gereken tüm malzemeyi katıp bir hamur elde edinKüçük küçük bezeler yapıp kahve fincanı genişliğinde oklavayla açın İçine harçtan koyup hamurun ağzını kapatın 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın Zeytinli Börek Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır |
|