Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, hazırlanışı, yapılır, yapılışı, zeytinli

Zeytinli Börek Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Börek Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır




Zeytinli Börek – Malzemeler – İçindekiler
Hamuru için:
500 gr un
25 gr maya
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
İç malzemesi:
250 gr yeşil zeytin
100 gr kıyma
1 paket margarin
3 adet taze soğan
2 adet taze sarımsak
Yarım bağ maydanoz
50 gr ceviz içi
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Zeytinleri ikiye bölüp ceviz, maydanoz, soğan ve sarımsağı ince ince doğrayınKıymayı bir tencereye alıp yağla birlikte kavurun Böldüğünüz zeytinleri atıp kavurmaya devam edin Daha sonra soğan, sarımsak, ceviz içi, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyerek bir harç harç hazırlayın
Hamuru için: Hamur için gereken tüm malzemeyi katıp bir hamur elde edinKüçük küçük bezeler yapıp kahve fincanı genişliğinde oklavayla açın İçine harçtan koyup hamurun ağzını kapatın 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın

Zeytinli Börek Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.