Nevşehir Manileri - Nevşehir Halk Manileri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nevşehir Manileri - Nevşehir Halk ManileriNevşehir manileri Nevşehir halk manileri Çiğ sütten kaymak olmaz Güzele doymak olmaz Eğil bir yol öpeyim Yolcuyum durmak olmaz Elma attım algelin Yanakları bal gelin İnşallah kocan ölür Sende bana kal gelin Kaleciğin özleri Salkım tutar buzları Deli kanlılar giderken Sancı tutar kızları Çini tabakta bal var Topukta pembe şalvar Kız allahın seversen Diz gel allaha yalvar Doldu içerim doldu Bu yokuşta bizi yordu Ölümünen ayrılıkta Aradı bizi buldu Kara çalının odunu Yakan bilir tadını Eğer oğlun olursa Memmed koyun adını İskarpinim sarı boya Ben düştüm sizin soya Sizin soydan gız sevdim Sevemedim doya doya İndim guyu dibine Baktım suyun rengine Anneler gız doğurmuş Vermiyor sevdiğine Dam başında pıtırak Gelin gızlar oturak Ne oturak da ne oturak Satılak da kurtulak Çam dalında mum olaydım Yana yana kül olaydım Evlatlığa istemezsen Kapınızda kul olaydım Iraftaki siniler El değmeden iniler Gurbetteki anamın Kulakları çiniler Patatesi haşladım Soymayada başladım Yar aklıma gelince Ağlamaya başladım Ayna attım duvara Sanki düştü pınara Yiğidin yakışığı Elindeki Ciyara nevşehir didikleri üzümdür yidikleri çok hoşuma gidiyor abaaaa guzum didikleri HALI DOKURUM HALI BİTMİYOR DOMUZ MALI HALI İCAT OLALI BERİ KIZLARIN BENZİ SARI |
|