Kars Spor Tesisleri |
10-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kars Spor TesisleriKars spor tesisleri Kars spor tesisleri Merkez Spor Salonu 1984 yılında hizmete sunulmuş olan spor salonumuz 1500 seyirci kapasitelidir Temmuz-Ağuslos-Eylül 2001 tarihlerinde 50000000000 TL harcanarak bakım ve onarımı yapılan salonumuz günün koşullarına uygun modern bir tesis haline getirilmiştir Oyun alanı dışındaki tüm yerler seramik duvarlar fayansla kaplanmıştır Salonumuzda sağlık odası 2 antrenör 4 sporcu soyunma odası 1 protokol odası Güreş-Jimnastik salonu Step-Aerobik-Ağırhk salonu bir boks salonu ve bir sauna bulunmakladır Ayrıca sunta basketbol potaları çıkartılarak tavandan asma uzaktan kumandalı cam pota şekline dönüştürülmüştür Spor Salonumuzda ses düzeni mevcuttur Valiliğimizin katkıları ile salonun zemininin PVC esaslı sentetik döşemesi yapılmıştır Merkez Şehir Stadyumu 1960 yılında hizmete girmiş olup 4500 seyirci kapasitelidir Bunun 4000 kişilik bölümü açık 500 kişilik bölümü kapalı tribün şeklindedir Stadyumun zemini çim yüzeylidir Sarıkamış Spor Salonu 1984 yılında hizmete sunulmuş olan spor salonu 1500 seyirci kapasitelidir Spor Salonunda Sarıkamış gençleri ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri faydalanmakladırlar Selim Spor Salonu 1991 yılında yapımına başlanan Selim Spor Salonunun inşaatı 2000 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır 500 seyirci kapasitesi olup tribünler koltukludur Voleybol basketbol hentbol ve güreş sporlarının yapılabileceği nizami oyun alanı mevcuttur Spor salonu sentetik zeminlidir Salonun ses yayın cihazı ile skor bordu mevcuttur Selim Sporcu Eğitim Merkezi 1991 yılında yapımına başlanan Sporcu Eğitim Merkezinin inşaatı 2000 yılında tamamlanarak Şubat 200l tarihinde hizmete açılmıştır Sporcu Eğitim Merkezi iki katlı olup birinci katta mutlak fuaye salonu etüt odası Mudur odası ve çamaşırhaneden ibaret olup mutlak ve çamaşırhanede günün ihtiyaçlarına cevap verecek her türlü araç mevcuttur İkinci katla 11 oda bulunup 54 öğrenci barındıracak kapasitededir Sporcu Eğitim Merkezinde 26 atlet 16 güreş 3 kayak ve 1 boks sporcumuz yatılı kalmaktadır Ayrıca 17 kayak ve 15 boks sporcusu gündüzlü eğitim görmektedir Yalılı kalan öğrencilerin yemek barınma okul ve spor malzemeleri ile gündüzlü öğrenim gören sporcuların spor malzemeleri İl Müdürlüğü imkanları ile karşılanmakladır Sarıkamış Osman Yüce Kayak Merkezi 4 kat üzerine kurulu 19 oda toplam 60 yatak kapasileli olan tesis 1993 yılında hizmete girmiştir Tesisin her odasında tuvalet ve duş bulunmaktadır Büyük bir lobisi dinlenme salonu yemekhanesi ve her türlü ihtiyaca cevap verecek mutfağı bulunmaktadır leşisin önündeki teleski'nin onarımı yapılarak hizmete sokulmuş ayrıca Ekim 2001 tarihinde tesis bakım ve onarıma sokularak her türlü ihtiyaca cevap verebilecek modern bir hale dönüştürülmüştür Akyaka Spor Salonu 1991 yılında yapımına başlanan Akyaka Spor Salonunun inşaatı yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır 500 seyirci kapasitesi olup zemini parke ile kaplıdır Basketbol potaları hidrolik voleybol dikmeleri aliminyumdur Akyaka Futbol Sahası Tapusu Genel Müdürlüğümüze ait sahanın zemini toprak yüzeylidir Kağızman Futbol Sahası Tapusu Genel Müdürlüğümüze ait olan futbol sahası toprak zeminlidir Kale arkasında portatif tribünü mevcuttur Sarıkamış Futbol Sahası Portatif tribünlü etrafında tel örgüsü olan sahanın tapusu Genel Müdürlüğümüze aittir Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu derslerini Sarıkamış spor antrenman ve müsabakalarını Sarıkamış'tı gençlerde futbol antrenmanlarını bu sahada yapmaktadırlar Susuz Futbol Sahası Yapımına 4 yıl önce başlanan futbol sahasının ödeneğinin olmaması nedeniyle bitirilememiştir Toprak yüzeyli bu sahamız bitirildiği taktirde gençlerin hizmetine sunulacaktır Özel İdare Bütçesinden Yapılan Semt Sahaları Merkez Semt Sahaları Şehir stadyumunun ön ve arka bahçesine 2 voleybol ve 2 basketbol sahası Eylül-Ekim 2001 tarihlerinde Özel İdare bütçesinden yapılmıştır Bu semt sahalarından Kars gençleri günün her saatinde faydalanmakladır Dikme Semt Sahası Kars Merkezde amatör takımların ve gençlerin futbol antrenmanı ve müsabakası yapacağı saha olmaması nedeniyle Merkeze bağlı Dikme köyüne soyunma odası bulunan zemini doğal çimle kaplı tel örgüsü olan saha İl Özel İdare imkanlarıyla yapılarak Ekim 2001 tarihinde bitirilmiştir Amatör futbol müsabakaları bu sahada oynanmaktadır Benli Ahmet Semt Sahası Büyük köylerimizden olan bu köye Ekim 2001 tarihinde tel Örgü ile çevrilmiş bir futbol oyun alanı yapılarak gençlerin hizmetine sunulmuştur Selim Spor Eğitim Semt Sahası Selim Sporcu Eğitim Merkezinin bahçesine voleybol ve basketbol sahası müşterek olarak yapılmıştır Oyun alanı tel Örgü içine alınarak gençlerin hizmetine sunulmuştur Semt Sahası İl Özel İdare imkanlarıyla yapılarak Ekim 2001 tarihinde hizmete açılmıştır |
|