Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
esved, hacerül, taşının, öpülmesi

Hacerü'l Esved Taşının Öpülmesi?

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hacerü'l Esved Taşının Öpülmesi?

Hacerü'l Esved taşının öpülmesi?
Hakkında Hacerü'l Esved taşının öpülmesi?

Fakihler, hacaru’l-esvedi öpmenin uygun olacağı görüşündeler (krş Zuhaylî, el-Fıkhu’l-İslamî, 3/151)

Meşhur bir rivayette Hz Ömer Hacerü’l Evsedi öpmüş ve şöyle demiştir: “Vallahi ben senin bir taş olduğunu biliyorum Eğer Hz Peygamberin seni öptüğünü görmeseydim, seni öpmezdim”(bk Nevevî, Mecmu, 8/29)

Demek ki, Hacer-ül Evsedi öpmek sünnettir Ancak eğer izdiham varsa, insanlara eziyet olacaksa, uzaktan selam ile yetinmeli, Müslümanlara eziyet etmemelidir Çünkü, Hacerü’l Evsedi öpmek sünnet ise, insanlara eziyet etmek haramdır

Sağlık açısından bir zararı olmaz Aksi takdirde benzer şeyler camiler için de söylenebilir Bu gibi konularda Allah’a itimat etmek gerekir

Selam ve dua ile
Sorularla İslamiyet Editör

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com