Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avuç, doyuruşu, hurmanın, islâm, ordusunu

Bir Avuç Hurmanın İslâm Ordusunu Doyuruşu

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Avuç Hurmanın İslâm Ordusunu Doyuruşu

Beşir b Sa'd'ın kızı, Numan b Beşir'in kızkardeşi der ki:

"Annem Amre binti Revâha beni çağırdı Eteğime iki avuç hurma koyduktan sonra: 'Kızcağızım! Git de, baban ile dayın Abdullah b Revâha'nın gıdalarını kendilerine ver!? dedi Giderken, Allah Resulüne (asm) rastladım, babamla dayımın nerede olduklarını sordum Resûlullah (asm):

?Kızcağızım! Beri gel! Yanındaki nedir?? buyurdu

?Yâ Rasûlallah! Bu, hurmadır! Annem bunu yesinler diye babam Beşir ile dayım Abdullah?a gönderdi? dedim Resûlullah (asm):

?Getir onu!? buyurdu

Ben de, onu Resûlullah?ın (asm) iki avucuna döktüm, avuçlarını doldurmadı Sonra, bir örtü getirilmesini emretti Örtü getirilip serildi Hurmayı örtünün üzerine yayıp dağıttıktan sonra, yanındakilere:

?Yemeğe geliniz! diyerek hendek kazımında çalışan sahabelere sesleniniz!? buyurdu Hendek halkı toplanıp ondan yemeye koyuldular Hurmalar yendikçe artmış, örtünün etrafından dolup taşmıştı"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com