Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Pratik Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bitkiler, faydaları

Bitkiler Ve Faydaları

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bitkiler Ve Faydaları





ADAÇAYI: Mide ve bağırsak gazlarını giderir Mide bulantısını keser Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar Göğsü yumuşatır Astım hastaları için yararlıdır

AHUDUDU: Kanı temizler vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar Terletir ve idrar söktürür Kabızlığı giderir Vücuda dinçlik verir

ANASON: Hazmı kolaylaştırır İştahsızlığı ve yemeklere karşı duyulan tiksintiyi giderir Mide ve bağırsak gazlarını söktürür İdrarı arttırır Öte yandan kusmayı ve ishali keser

ASMA: Yaprakları ile yapılan ilaçlar kanamayı durdurur Vücuda kuvvet verir Sarılığı keser İshali durdurur

AVOKADO: Çok kalorili olmasına rağmen içerdiği Glutathion süper bir hücre koruyucusudur çünkü en iyi antioksidanttır Antioksidantlar hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatırlar ve kanseri önlerler Tüm meyveler arasında protein bakımından en zengin olanıdır Bol miktarda E vitamini de içerir Bu vitamin kalp ve deriyi koruyarak dolaşımı düzene sokar Ayrıca potasyum ve B6 vitamini de içerir Kadınlar açısından çok gereklidir

AYRIKOTU: İdrar söktürür Böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesine yardımcı olur Buralardaki iltihapları da giderir

AYVA: İshal ve dizanteriyi keser Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir İnce bağırsak iltihabını giderir Kanı temizler Çarpıntıyı dindirir

BADEM: Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir Böbrek mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir Baş ağrısı karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir

BAKLA: İdrar yollarını temizler Böbrek ağrılarını dindirir Böbrek iltihaplarını giderir Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur

BAMYA: Halsizliğe karşı bire bir 100 gram bamya günlük magnezyum (hücrelerin enerji depolamasına yarayan madde) ihtiyacımızın üçte birini ve yüzde 10'dan daha fazla miktarda ise günlük demir (akyuvarların vücut içinde oksijen taşımasını sağlıyor) ihtiyacımızı karşılıyor

BEZELYE: Taze ve donmuş olarak kullanılabilen bezelye B1 C vitaminleri protein lif ve folik asit içerir Sinir sisteminde sorunları olanlara tavsiye edilir

BROKOLİ: Kansere karşı bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthiş bir sebze Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine bire bir Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli vitamin deposudur Brokoli tutkunlarında ender olarak bağırsak ve akciğer kanseri görülür kalp dolaşım hastalıklarına da pek fazla rastlanmaz Kadınlarda göğüs kanserini önlerGöğüs kanserine ve spinabifida hastalığına karşı etkili Brokoli bol miktarda göğüs kanseri riskini azaltan 'indole' adlı bir madde içeriyor İndole göğüs kanserine neden olan östrojen bozukluklarını engelliyor Ayrıca brokolinin diğer bir özelliği de spinabifida hastalığını (doğuştan belkemiğinde son omurun kapanmamış olması) önlemesi

BUĞDAY: Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir Buğdayın dış kabuklarından elde edilen kepek de genellikle mısır gevreği türü yiyeceklerle tüketilir Kepekli buğday unundan yapılan kurabiye vb bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler Buğday tanesinin özü olağanüstü besleyicidir Vücudun özümsediği kalsiyum demir ve çinko burada depolanır Besin değeri potansiyel olarak yulaf ve mısırdan daha yüksek olan buğday bağırsak ve rektum kanserini önleyici faktörler içerir Ama yulaf ve mısıra kıyasla sindirimi biraz daha zordur

CEVİZ AĞACI: Yaprakları ve kabuklarıyla hazırlanan ilaçlar kanı temizler kansızlığı giderir İshal ve dizanteriyi keser Verem ve şeker hastalığında hem besleyici hem de tedavi edicidir Saç ve elleri boyamakta da kullanılır

ÇAMFISTIĞI: Bronşit verem akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcı olur Ruhi çöküntüyü giderir Kalp hastalıklarında da faydalıdır

ÇEMEN: Balgam söktürür Vücuda rahatlık verir

ÇİLEK: Körpe ve bol sulu çilekler sistemi temizliyor Cilt sorunları olanlar için de iyi bir meyvedir Böbrek idrar yolları ve bağırsak sorunları için de birebirdir Ayrıca diş etlerini güçlendiriyor dişlerdeki tartarı önlüyor ağız kokularını ve boğaz ağrılarını gideriyor Çilekte yüksek oranda C vitamini bulunduğu gibi yüksek tansiyon ve kolesterolü düşüren maddeler içeriyor Çilek C vitamini ihtiyacını karşılar Ayrıca bol miktarda potasyum içerir ve lifli besinler arasında önemli bir yer tutar Diyabetli hastalar çileğe şeker ilave etmemek şartıyla bu meyveyi bol bol yiyebilirler

ÇÖREKOTU: İştah açar Vücuda kuvvet ve dinçlik verir Hazmı kolaylaştırır Mide ve bağırsak gazlarını söker Koklanacak olursa baş ağrısını keser

DEFNE: Terletir ateşi düşürür Vücuda rahatlık verir İdrar ve adet söktürür İştah açar Sinir ağrılarını dindirir

DENİZ KADAYIFI: Solunum ve hazım sistemi nezlelerini giderir Vücudu besleyici olarak da kullanılır

DENİZ YOSUNU : aaaabolizmanın işleyişini hızlandırıyor Troid hormonundaki dengesizlikleri engellen maddeleri içeren su yosunu aaaabolizmayı hızlandırıyor Ayrıca B vitamini kalsiyum ve çinko içeren yosun; deriye tırnaklara ve saça karşı etkili

DEVEDİKENİ: Ateş düşürür Terletir ve vücuda rahatlık verir

DOMATES: Kanserden koruyucu ve yaşlanmayı zihinsel ve bedensel olarak yavaşlatıcı bir sebze C ve E vitaminleri içerir Domates zengin bir potasyum kaynağıdır ve çok az miktarda tuz bulunur Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller Kalp hastalıklarına ve prostat kanserine karşı etkili 'Beta karotin'e yakın olan likopen içeriyor Likopen vücudu kalp hastalıklarına karşı koruyan maddeler arasında yer alıyor Araştırmalar domatesin prostat kanseri riskini azalttığını gösterdi Haftada en az iki kez domates yiyen erkeklerin diğerlerine oranla prostat kanserine yakalanma riskleri az

DUT: Beyaz dut yaprakları idrar söktürür Vücutta biriken suyu boşaltır Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını söktürür

EBEGÜMECİ: Göğsü yumuşatır Öksürük keser Mide bulantısı ve kusmaları önler Ateşi düşürüp vücuda rahatlık verir Boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir Dişeti hastalıklarını tedavi eder

ELMA: Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar İki elma yerseniz kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korunmuş olursunuz Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler Sindirimi kolaylaştırır Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür Artrit romatizma ve gut hastalıklarına karşı da yararlıdır

ENGİNAR: Kandaki üre ve kolesterolü düşürür İdrar söktürür Kandaki şeker miktarını ayarlar Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olur Prostat meme ve rahim ağzı kanserine karşı iyi gelir Enginarın içinde bulunan Silymarin maddesinin hücrelerin hasar görmesini engellediğine işaret eden araştırmacılar ayrıca Silymarin maddesinin prostat meme ve rahim ağzı kanserini önleme konusunda da etkili olduğunu belirtti Enginarın içinde fiber magnezyum folate ve C vitamini bulunduğu bu sebzeyi bol miktarda tüketenlerin bulundukları yaşın daha altında gösterdikleri belirtildi

FESLEĞEN: Öksürüğü keser Baş dönmesini durdurur Arı sokmasında faydalıdır Ağız yaralarını tedavi eder Fesleğen kokusu sivrisinek ve tahtakurusu gibi haşaratları kaçırır

FINDIK: Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir Vücuda kuvvet verir Nekahat devresinin çabuk geçmesini sağlar

GELİNCİK: Nefes darlığı astım ve bronşitte rahatlık verir Kan tükürme ve kusmayı önler Yanıkları iyileştirir

GREYFURT: C vitamini bakımından çok zengindir Yarım greyfurt günlük C vitamini ihtiyacının yüzde altmışını sağlar Kolesterol oranını düşüren pektin maddesi bulunur Kansere karşı koruyucu özellik taşır İştah açar

HATMİ: Ağız boğaz ve dişeti iltihaplarını iyileştirir Bağırsak iltihaplarını giderir

HAVUÇ: Haftada beş kere yendiği takdirde Harvard'ın araştırmalarına göre kadınlarda kalp enfarktüsünü felç tehlikesini yüzde 68 oranında azaltıyor Günde iki havucun erkeklerde kandaki kolesterolü yüzde 10 oranında azalttığı görülmüştür Her gün yenen bir havuç da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor Havuçtaki Beta-Karotin de gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor Mide ve bağırsak kanamalarını önler kansızlığı giderir anne sütünü arttırır yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir idrar ve bağırsak gazlarını söktürür ülserdeki şikayetleri giderir Kansere karşı etkili olduğu gibi cildin kurumasını da engelliyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor Beta karotin (kansere neden olan serbest radikallari durduruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor) içeren havucun en büyük özelliklerinden biri içerdiği bu maddenin cildin kurumasını engelleyen A vitaminine dönüşebilmesi

ISIRGAN: Dıştan tatbik edildiği zaman iç organlarda biriken kanı çeker Burun kanamalarını keser Balgam söktürür

ISPANAK: Kalp hastalıklarına felce yüksek tansiyona yaşlılığın getirdiği göz hastalıklarına kansere hatta psişik rahatsızlıklara karşı da etkili bir sebze Göz hastalıklarına ve derideki lekelenmelere karşı etkili Ispanak içerdiği iki kimyasal madde sayesinde görme bozukluklarına karşı etkili Haftada 6 kez ıspanak yiyenlerin yüzde

6 oranında yaşın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan derideki lekelenmeler gibi bir sorunlarının olmayacağını gösteriyor Ayrıca yaşla birlikte ortaya çıkan göz hastalıklarına karşı da etkili Bir porsiyon ıspanak günlük demir ihtiyacımızın onda birini karşılıyor

İNCİR: Bağırsakları yumuşatır Kabızlığı giderir Bronşit öksürük ve boğaz ağrılarında faydalıdır Enerji verir

KARANFİL: Mikropları öldürür Ağrıları dindirir Sinirleri uyarır Hazmı kolaylaştırır Koku giderir İştah açar

KEKİK: Bedeni kuvvetlendirir Hazmı kolaylaştırır Kalp çarpıntısını keser Bağırsak iltihaplarını iyileştirir Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder Kandaki şeker miktarını azaltır

KIRMIZI BİBER: Bulaşıcı hastalıklara karşı etkili Vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı olan direncini artırıyor Portakaldan daha fazla miktarda C vitamini içeren bu sebze aynı zamanda içerdiği beta karotin ile bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor 100 gram kuru kırmızı biberin 318 kalori enerji verdiğini 148 miligram kalsiyum 76 miligram C vitamini (taze biberde 340 miligram) 81 gram su 2 bin 14 miligram potasyum 41 bin 610 IU A vitamini 12 gram protein 293 miligram fosfor 15 miligram B3 vitamini 173 gram yağ 152 miligram magnezyum 2 miligram B2 vitamini 566 gram karbonhidrat 30 miligram sodyum 1 miligram B1 vitamini 249 gram lif 8 miligram demir yanında acılık ve renk maddesi gibi organik bileşikler içerdiğini vurguladı Beslenmede çok büyük öneme sahip kırmızı biberin bir o kadar da insan sağlığında aranılan bir materyal olduğuna dikkati çeken Prof Dr Tuncer şöyle devam etti: ''Kırmızı biber mide suyu ve tükürük oluşumunu artırır sindirimi kolaylaştırır romatizma mafsal ve diş ağrılarını azaltır krampları giderir kolera ve azaltır ve kanser tedavisinde kullanılır Terlemeyi artırır gut hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalığa iyi gelir Kanser riskini serinlik verir (sıcak iklimlerde kullanılmasının nedenlerinden birisi budur) öksürük ve boğaz ağrılarını gidermede (gargara olarak) kullanılır sinir hastalıkları için doğal yatıştırıcıdır vücuttaki aşırı yağ ve kolesterol birikiminin önlenmesini sağlar Antibakteriyel etkisi ile hastalıkların önlenmesinde de etkili olan kırmızı biber ülkemizde ağırlıklı olarak Kahramanmaraş Gaziantep ve Şanlıurfa olmak üzere Güney ve Güneydoğu illerinde fazlaca tüketilir Bu bölgenin kırmızı biberleri acı tiplerdir Kırmızı biber kuzeyde ise en çok Bursa ve Bilecik'te üretilmektedir Bu biberler ise genellikle tatlıdır''

KINA: Ateş düşürür Sıtmayı tedavi eder Tifoda faydalıdır İştah açar Cilt kaşıntılarında faydalıdır

KİRAZ : Aspirin yerine kiraz Kiraz yemek ağrıların dindirilmesinde aspirinden çok daha etkili oluyor Michigan eyaletinde yaşayanlar bu yörede çok yetiştiğinden bol bol kiraz yiyorlar Kimileri bu meyvenin gut ve mafsal iltihabından kaynaklanan ağrılara bire bir olduğunu ileri sürüyor Michigan Eyalet Üniversitesi'nden Muraleedharan Nair kirazda bulunan ve ''antosiyanin'' olarak bilinen kırmızı renkteki kimyasalların bu etkiyi yaratabileceğine dikkat çekiyor Nair ve ekibi genelde uygulanana deneylerden yararlanarak söz konusu belişimlerin aspirin ve ibuprofen gibi ağrı kesicilerde bulunan enzimleri içerip içermediğini araştırdı Ardından kimyasalların serbest radikallerin zararlı etkilerini yok edici özelliklerini inceleyerek bunları vitaminlerle karşılaştırdı Sonuçta 20 kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu görüldü Kirazda bulunan antosiyanin maddesinin E ve Ca vitaminlerine benzer antioksidan etkiler yarattığına da tanık olundu Nair'e göre günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla özdeş etki yaratıyor Nair kirazdaki antosiyaninin tablete dönüştürülmesine çalışıyor

KİVİ: Bir kivide bir portakalda olan C vitamininin iki katı vardır Potasyum bakımından da zengindirler Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler

KUŞBURNU: Çok yoğun vitamin zenginliği nedeniyle gözlerin dostudur Vücuda dirilik sağlar 100 gram kuşburnunda bir sandık portakala eşdeğer C vitamini vardır İyi bir raşitizm ilacı etkin bir kan temizleyicisidir Güçlü bir kurt düşürücü ve bağırsak yumuşatıcısıdır Mide kramplarına ve sindirim sistemi zorluklarına karşı faydalıdır Romatizma ağrılarını gideriyor Basur tedavisinde iyi sonuç veriyor

KUŞKONMAZ: Hazımsızlığa karşı etkili Antitoksit maddeler içeren bu sebze böbreği toksinlerden arıtıyor ve besinlerin hazmedilmesini kolaylaştırıyor

LAHANA: Kansere karşı etkili olduğu bilinen sebzelerin başında gelir Bol miktarda B C ve E vitamini potasyum içerir Özellikle meme ve rahim kanserine karşı etkilidir Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar Kandaki şeker miktarını düşürür Sarılık ve safra kesesi hastalıkları için iyidir Astıma faydalıdır Bağırsak kanserine karşı etkili Lahana kanser hücrelerinin üremesini engelleyen kimyasal bir madde (isotiocyanates) içeriyor ABD'de yapılan bir araştırmaya göre haftada bir gün lahana yiyenlerin bağırsak kanseri olma riskleri üçte iki oranında azalıyor

MAYDANOZ: Bir demir deposudur Genellikle taze yenen maydanozda kalsiyum potasyum ve A vitamini vardır Bir tutam maydanoz günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar Böbrekleri çalıştırarak idrar getirir kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur

MANTAR: Bağışıklık sistemini güçlendiriyor Özellikle Çinliler'in ilaç niyetine yedikleri bu sebze bünyeyi hastalıklara karşı koruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor

MARUL : Kemik erimesine karşı etkili Sütten bile daha fazla kalsiyum içeren bu sebze kemikleri güçlendirmesi açısından bir numara 100 gramında küçük bir bardak sütün içinde bulunan kalsiyumdan daha fazlasına sahip Bu miktar günlük kalsiyum ihtiyacının dörtte birine tekabül ediyor

MELEKOTU: Kan dolaşımını düzenler Terletir Kurutulmuş melekotu dövülüp başa sürülecek olursa bitleri öldürür Astım nöbetlerine faydalıdır

MEYANKÖKÜ: Grip nezle anjin ve nefes darlığına faydalıdır Öksürük ve balgam söktürür Yüksek tansiyonu düşürür

MISIR: Yüzde 183 gibi yüksek oranda lif içeriyor Mısırın içeriğindeki yüksek karbonhidrat enerji seviyenizi yükseltir İçinde protein kalsiyum demir fosfor A ve B2 vitaminleri bulunur

MUZ: Folik asit potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir Potasyum krampları önler Adet sancılarını gidermeye birebirdir

NAR: Vücudu kuvvetlendirir İshali keser Burun poliplerine faydalıdır Şerit düşürür Kalbi kuvvetlendirir Mide bağırsak hastalığı olanlar küçük çocuklar ve hamileler fazla kullanmamalıdır

NOHUT: Vücudu kuvvetlendirir Anne sütünü arttırır

ÖKSEOTU: Kalbin atışlarını arttırır Damar kireçlenmelerinde faydalıdır Sara ve akciğer kanamalarında kullanılır

PATATES: Kızarmış yemezseniz kilo aldırmaz Sindirimi kolaylaştırır kabızlığı önler Yorgunluğa karşı birebirdir Bol miktarda C vitamini ve protein içerir Halsizliğe karşı etkili Vücuda enerji veren madde olan karbonhidrat içeren patates C ve E vitaminleri ve beta karotin açısından en zengini

PIRASA: İdrar söktürür Mide rahatsızlığına iyi gelir Kabızlığı giderir Basur memeleri için faydalıdır Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur

PORTAKAL: Antioksidantlar ile dolu bir meyve Kanseri önleyici olarak bilinen bütün maddeleri içeriyor Ayrıca bol miktarda C vitamini içeriyor

SALATALIK: Salatalığın kendisi ya da suyu cildimizi bir tonik kadar temizler Salatalık kabızlığı önler böbrek ve kalp hastalıklarında vücutta biriken suyun atılmasına yardımcıdır Kalp hastalıkları ve enfeksiyonlara karşı etkili Kükürt içeriyor ve bu madde vücudun enfeksiyonlara karşı dayanıklılığını artırdığı gibi kolestrolü de düşürüyor

SALEP: Öksürük ve bronşite faydalıdır Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar Zihni çalıştırma gücünü arttırır

SOĞAN VE SARIMSAK: Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı tehlikesini azaltırlar Soğan mide kanserine yakalanma riskini; sarımsak da bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltıyor Sarımsağın mayasında bulunan maddeler hücrelerin zarar görmesini önleyerek vücudu erken yaşlanmaya karşı koruyor Antibiyotik ve nefes darlığını gideren bileşimler içeren sarımsak bağışıklık sistemini de kuvvetlendiriyor Kalbe ve alerjik hastalıklara karşı etkili Soğan içerdiği kimyasal maddelerle kalbimizi güçlendiriyor ve alerjik reaksiyonları engelliyor Newcastle'da yapılan araştırmalar düzenli bir şekilde soğan yiyenlerin damarlarının tıkanma riskinin azaldığını gösteriyor

SOYA: Uzun yaşamak isteyen herkes mutlaka soya tüketmelidir Soya içerisinde östrojen hormonuna benzer işlev gören ve bu hormonun etkilerini sulandıran bir madde içerir ve bu da kadın bünyesi için son derece yararlıdır Çünkü hücre yenilenmesini hızlandıran östrojen hormonunun aşırı üretimi göğüs rahim ve boyun kanserine yakalanma riskini çok arttırır

TARÇIN: Ruhi sıkıntıları giderir Sürmenajda faydalıdır Kalbi kuvvetlendirir İştah açar hazmı kolaylaştırır

TERE: İştah açar Hazmı kolaylaştırır Bronşları temizler öksürük söktürür İdrar söktürür böbrekleri ve idrar yollarını temizler Kanser anemi ve lif hastalıklarına karşı etkili Tere kanserle savaşan sebzelerin arasında olduğu gibi aynı zamanda en fazla kalsiyum demir ve folik asit içerenlerin başında geliyor Tere gibi yeşil sebzeler yiyen kadınların life ilişkin hastalıklara yakalanma riskleri daha az

TON BALIĞI: Çok yağlı olmasına rağmen Omega-3 adlı önemli bir yağ asiti içerir Bu madde yüksek tansiyon kalp çarpıntısı ve şiddetli migren ağrılarına iyi gelir Ayrıca cilt kuruluğunu ve egzamayı tedavi eder Ancak taze olarak yenmelidir Konserve olarak satılan ton balığı yüksek D vitaminin içermekle birlikte Omega-3 yağ asitinden yoksundur

TURP: Böbreklerdeki mikropları öldürür Kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur Karaciğer şişliğini indirir Sarılıkta faydalıdır Safra taşlarının düşürülmesine yardımcıdır Romatizma siyatik astım ve bronşite faydalıdır

ÜZÜM: Üzümde bilinen 20 antioksidant var siyah üzüm ise yeşil üzümden fazlasını içeriyor Kan yapar kanı temizler Yüksek tansiyonu düşürür Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur Besleyicidir

VİŞNE: İshali keser Ateşi düşürür İdrar söktürür Vücuda rahatlık verir

YENİBAHAR: Damar sertliğini önler Hazmı kolaylaştırır Mide ve bağırsak gazlarını giderir

YOĞURT: Vücudun çeşitli organlarında bulunan bakterilerden bağırsakta barınanları sindirim sisteminin düzenli çalışması açısından önemlidir Bu bakteriler enfeksiyonların ve bulaşıcı bir hastalık geçirirken almak zorunda kaldığımız antibiyotiklerin saldırısına uğrayabilir Bu da sindirim sistemini harap eder Yoğurt bu sorunu çözer azalan bakteri miktarını normal seviyesine getirir ve enfeksiyonları hem önler hem de onlarla mücadele eder Bağışıklık sistemini de canlandırır Kalsiyum oranı sütten fazla olan yoğurdun protein oranı süte eşittir

YULAF: Çocukların hazım güçlüklerini giderir Bedeni ve ruhi yorgunlukları giderir Kandaki şeker miktarını azaltır

YERELMASI: Şeker hastaları için faydalıdır Besleyicidir Vücudun direncini arttırır Kabızlığı giderir

ZENCEFİL: İştah açar Kusmayı önler Bağırsak bozukluklarını giderir

ZEYTİN: Zeytinyağı safrayı artırır Karaciğeri çalıştırır Karaciğer ağrılarını keser Sarılıkta faydalıdır Yaprak ve kabukları yüksek tansiyonu düşürür Kandaki şeker miktarını düşürür Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.