Benim Bir Sevgilim Var |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Benim Bir Sevgilim VarKüçük yaşta çok düşünmüş, sıçan yemiş saçlı çocuklar gibi Önlerinde derme çatma kapkara tahta boya sandıkları gibi Benim bir sevgilim var Sabahleyin kapısının önünü yıkayan kadınlar gibi Kara sürmeli doğmuş bembeyaz kuzular gibi Benim bir sevgilim var Çifte minare avlusunda hasır sandalyesine çökmüş, toprak yüzlü ihtiyarların ağzında kıtlama şeker gibi Benim bir sevgilim var Alnından beyaz akıtmalı lacivert atlar gibi Han kapılarını demir kelepçelerle tutan kilit taşları gibi Benim bir sevgilim var Kümbetleri bekleyen eski yazılı aşklar gibi Bin yıldır rüzgarlar hâlâ öpememiş, toz toz uçuyor, kil kırmızı dudaklar gibi Benim bir sevgilim var Mevlamın bir çiçeği Kakülü yayla çimeni Ne güzeldir bilseniz Sabah zamanı güvercin gerdanı gibi Toprak testide soğuk su gibi durur O bakar, ben susarım Benim bir sevgilim var Düşmeyi bekleyen dağ taşları gibi Çığlıkları boğazında büküp büküp ağıtlara yol verir gibi Ah ah anamın saçları gibi Kara tren yolları gibi Kemik taraklar gibi Akşam üzerleri bakılan kahve telveleri gibi Benim bir sevgilim var Akasyaların söğütlerin istiklal marşı gibi Benim bir sevgilim var Yaz ortasında nemli soğuk, sırtımda Diyarbekir surları gibi Benim bir sevgilim var Makamdan makama canım efendimlerle geçen geceyarısı şarkıları gibi Benim bir sevgilim var Kıpkırmızı saçları Kızılırmak sazlıkları gibi Benim bir sevgilim var Halden hale giren dumanlar gibi Ağzımda baldan tatlı meyveler gibi Benim bir sevgilim var Taşbaskı yemenide eski desenler gibi Sandıklarda uyumuş eski kokular gibi Yasla gelen kara bir bayram gibi Mezarımı bekleyen taze selviler gibi Kurban kesmiş kanlı bıçaklar gibi Görenin aklı dağılır Uzak sularda yüzen çok dargın buzlar gibi Dağları eritmiş mavi dumanlar gibi Benim bir sevgilim var Teri kaya renkli Teni kaynak suları Memeleri maden renkli Durmaz gözyaşlarım siyah kuyu gözlerine inince Benim bir sevgilim var Elleri çayır çimeni gibi yumuşak Koynunda incecik ayva tüyleri Durmaz ellerim nehir boyları gibi baldırlarına inince Eteklerinin etrafı amanın amaaan! Sarı da siyah kandil ışığı gibi Kara da kara yara kabuğu gibi Benim bir sevgilim var Namaz niyaz gibi, anamın duaları gibi Düşüp düşüp toprağa, toprakların içmediği yağmurlar gibi İşte benim sevgilim Çivisini bu delirmiş dilimle ben çakarım Alın siz de asın duvarlarınıza Yatmadan önce okuyup üfleyin, siz de okuyun sevgilinize üç defa Sizin de uykularınıza yükseklerden bir taş düşsün Değirmen gibi döne döne yatağınızda düşleriniz delirsin Zehriyle delirmiş dilim, hayalini yutkuna yutkuna öğütsün Benim bir sevgilim var Karanlığa okunan ezanlar gibi Çökmüş mezarlarda kemiklerin içinden kaval üfler gibi geçen rüzgarlar gibi NİHAT GENÇ ''DELİLER BAYRAMI'' ADLI YAZISINDAN |
|