![]() |
Ayrılıkların Sultanı..İsmail Sarigene |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayrılıkların Sultanı..İsmail Sarigeneayrılıkların sultanı Bilmiyorum Bu sensizliğin kaçıncı sabahı Yalancı baharlarda avutsam kendimi Diner mi yüreğimin sana olan âhı Bilir misin ? Uykusuz gecelerimde Rüyalarımı gidişinle kaç kez böldüm Yaşarken, yüreğinin mezarına diri diri gömüldüm Sensiz aldığım her nefes, Şimdilerde boğazımda düğümlenen kördüğüm Acının sofrasında Celladımın kanlı elleri bulaşıyor yüzüme Gecenin karanlığında ağlarken Bir de yıkık bir kentin feryadı düşüyor gölgeme Sırtımda ayrılığın taze yarası Elimde sensizliğin pusulası Söyle ey sevgili, Yıllar geçse de unutulur mu gidişinin acısı Bir kere kapatmışken Başka güle açılır mı aşkın kapısı Bilir misin ey Ayrılıkların Sultanı ? Islanmıyor dilimde adından başka tek bir hece Senden sonra yüreğim kimseyi sevmesin diye Gözlerinde kendime mezarlar kazıyorum her gece Ey nev-i baharımın hazanı Ey ayrılıkların sultanı Ve yüreğimin unutulmazı Senden son bir isteğim; Gidişinin yıldızlı madalyasını tak göğsüme Gözlerimin içine bakarak Son kez ayrılığın bıçağını sapla yüreğime Ey kapı eşiğinde bekleyen kuru ayaz ! Tenime bırak avuçlarındaki zemheriyi ![]() ![]() ![]() Ve tavan deliğinden gülümseyen yıldız ! Kıyılarıma bırak geceye beslediğin öfkeyi ![]() ![]() Ey yaşarken yüreğimi solduran sevgili ! Şu çile hamurunda yoğrulmuş adama Acımayı bırak, daha fazla bekletme Çek, yüreğime dayadığın son tetiği ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|