Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kasırgadan, seher, yeline

Kasırgadan Seher Yeline

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kasırgadan Seher Yeline

Kasırgadan Seher Yeline

İtalyan şairi Tasse 'nin Türkleri tanıdıktan sonra onlar hakkındaki görüşlerini hayranlık içinde:
Deviren kırıp-döken silip-süpüren yaman bir kasırgayı seher gibi yumuşatmak mümkün müdür? Korkunç dalgalarını kabarta kabarta yürüyen bir denizi birden sakinleştirmek kabil midir?Yıldırımı güle çevirmek imkanı var mıdır? İnsanlar bu sorulara 'hayır hayır' demekte tereddüt etmez değil mi? Halbuki ben kasırganın seher yelineCoşkun denizin sevimli bir göle yıldırımın güle inkılap ettiğini gördüm Türkten bahsediyorum Düşmanına saldırırken amansız bir kasırgaya korkunç bir denize ve insafsız bır yıldırıma benzeyen Türk dost yanında ve silahsız kalmış bir düşmanın karşısında bir seher yelidirbir güldür" diyerek ifade ettiğini

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com