İmam Ve Şoför |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İmam Ve ŞoförBir süredir,Londra’nin bir camii nde görev yapmakta olan bir imam, her günki gibi alışık oldugu otobüse biner ve şehir’e gider Daha sonraki haftalardada tesadüfen ayni otobüs’ e biniyordu ayni şoför tarafindan sürülen ve alışık oldugu gibi gidiş ücretini ödüyordu, yerine oturduktan sonra farkina varir ki şoför 20 pens fazla vermiş paranin üstünü imam düşünür ve derki içinden ‘ bu parayi vermem gerekiyor adamin hakki geçer …’ Sonra düşünür ve derki ‘yok ben en iyisi bu parayi vermeyeyim ne olacakki ! nasil olsa farkina bile varmazlar 20 pens dedigin nedirki boşver gitsin …’ Imam’in inmesi gerektigi durak’ta durur otobüs , imam tam otobüsten inmek üzereyken kendine yediremez ve döner şoföre parasini verir Otobüsün şöför’ü derki ‘ siz yeni gelen imam degilmisiniz ? bende sizi ziyarete gelmeyi düşünüyordum islam dini hakkinda bilgi edinebilmek için, ve size bu 20 pens ‘i fazladan verdim nasil bir tavir sergileyeceksiniz ne yapacaksiniz diye !’ İmam o anin şokuyla ve gerilimiyle bayilacagini sanir adeta otobüsten indikten sonra bir duvara dayanir ve ellerini açar semaya derki : "Allah’im az daha ben islam ‘i degerlerimi 20 pens’e satiyordum beni affet" !!!!!!!!! |
İmam Ve Şoför |
10-09-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İmam Ve Şoför=) tesekkürler yusuf, benimde burada buna benzer bisi basima gelmisti, yigenimle ( 4 yasinda) alisverise gitmisdim, kasa o kadar doluydu ki, cocukla ilgilenemedim kargasadan, sonra arabaya bindik ev geldik yingenim cebinden cikolata sakiz filan cikardi, teyze bak ne aldim dedi bende iyi yapmisin afferin dedim=),,, geri gittik hemen , kasa da ki saticiya gittim,kasiyerde beni seflerine yolladi, adam bir sasirdi bu kadarcik sey icin geri mi gelinir dedi, sonra izah ettim, helallik haramlik boytunu filan, cok memnun kaldi ,,, =) |
|