|
|
Konu Araçları |
beyninizin, hazırmıyız, kulanıyorsunuzteste, sağ, sol, tarafını |
Beyninizin Sağ Yoksa Sol Tarafını Mı Kulanıyorsunuz?Teste Hazırmıyız? |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyninizin Sağ Yoksa Sol Tarafını Mı Kulanıyorsunuz?Teste Hazırmıyız?Beyninizi n Hangi Tarafını Daha Çok Kullanıyo rsunuz? Test Edin! İnsan beyni de karmaşık bir bilgisaya r programı gibi Yüklenen kodlar, beyninizi n ne tarafını kullandığ ınızla ilgili İşte testi; Hayalpere st ya da haddinden fazla gerçekçis iniz Fantazi dünyanız çok gelişmiş olabilir hatta partnerin izi ikna etmek için olmadık ikna çabaların a girersini z nafile! Çünkü siz beyninizi n sağ o ise sol tarafını kullanmak tadır İşte ilişkiden günlük yaşama kadar birçok şeyi etkileyen o beyin sistemi; 1- Okuldayke n hangi dersleri daha çok severdini z? a) Türkçe, Resim, Sosyal Bilgiler b) Fen ve Matematik dersleri 2- Hangi tür sporları yapmaktan hoşlanırs ınız? a) Tek başına yapılan sporları b) Takım sporların ı 3- Gördüğünü z rüyaları ne sıklıkta hatırlars ınız? a) Çoğunlukl a hatırları m b) Ender olarak hatırları m 4- Konuşurke n elleriniz i ve mimikleri nizi ne kadar kullanırs ınız? a) Çok kullanırı m b) Çok az kullanırı m 5- İki elinizin parmaklar ını birbirine geçirerek kenetleyi n Hangi elinizin baş parmağı üstte kalıyor? a) Sağ b) Sol 6- Şu an saatin kaç olduğunu tahmin edin, şimdi saate bakın, yanılma payınız ne kadar? a) On dakikadan fazla b) On dakikadan az 7- Aşağıdaki lerden hangisini daha kolay hatırlars ınız? a) İnsanları n yüzlerini b) İnsanları n isimlerin i 8- İki gözünüzü açık tutarak elinizdek i kalemi, bir cam kenarı veya kapı kenarı ile hizalayın Önce sol gözünüzü, sonra sağ gözünüzü kapatın Hangi gözünüzü kapatınca kalem daha az oynuyor? a) Sol gözümü kapatınca b) Sağ gözümü kapatınca DEĞERLEND İRME A'ların sayısı fazla ise, SAĞ beyniniz daha gelişmişt ir B'lerin sayısı fazla ise, SOL beyniniz daha gelişmişt ir Ben SAĞ beyinli biriyim, çünkü hayal ederim duyduklar ımı unutmam hissederi m koku alma tad alma benim için çok önemlidir sezgileri mi kullanırı m iç güdülerim kuvvetlid ir yeni şeyler üretirim subjektif im boyutları iyi algılarım ritim duygum gelişmişt ir bir bütün olarak görürüm duyguları mla hareket ederim Ben SOL beyinli biriyim, çünkü mantık yürütürüm lineer düşünürüm sınıfland ırır-isimlendiririm dizer, listeler yaparım analiz ederim yapı incelerim matematik sel işlemler yaparım bilinçli hareket ederim dili doğru kullanırı m detayları görürüm inceler ve odaklanır ım bütünü değil parçayı görürüm sistemli ve disiplinl i çalışırım objektif davranırı m |
|