Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyoğrafisi, genç, hakkında, hayatı, ikinci, kimdir, osman, osmanlı, padişahı, ölümü

Osmanlı Padişahı Genç Osman Kimdir İkinci Osman Hayatı Biyoğrafisi Ölümü Hakkında

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlı Padişahı Genç Osman Kimdir İkinci Osman Hayatı Biyoğrafisi Ölümü Hakkında

Ikinci Sultan Osman Kimdir Genç Osman'ın Hayatı Ikinci Sultan Genç Osman Biyoğrafisi Genc Osman Hakkında Ikinci Sultan Osman'ın Yeniçeriler Tarafından Öldürülmesi-Ikinci Sultan Osman'ın Ölümü
Osmanlı Padişahı Genç Osman Kimdir Ikinci Osman Hayatı Biyoğrafisi Ölümü Hakkında

Genç Osman istanbul'da dünyaya geldiAnnesi onun yetismesi için çok titiz davrandilyi bir terbiye ve tahsil yaptirdi Genç Osmanzeki ve enerjik bir padisahti Biyiklari henüz terlememis olan Ikinci Osman sima itibari iIe çok güzeldi26 Subat 1618 senesinde, amcasi Birinci Mustafa akli yetersizligi sebebiyle ve ulemanin fetvasi üzerine tahttan indirilince padisah oldu Çocuk yasta olmasina ragmen mükemmel ve muazzam plânlari vardi Büyük Lehistan seferine bizzat katilarak baskomutanlik yapti Atilgan, cesur ve gözü pek olan bu padisah yasasaydi ikinci bir fatih olurdu diyenler vardir Ayni zamanda hattat ve sâirdi Bir beyti de sudur:

Niyetim hizmet idi saltanat ve devletime,
Çalisir hasid ü bedhah aceb nekbetime
Çok büyük emeller ve plânlar üzerinde duran genç padisaha hasedcilerin hasedi kabardi Kendisine plânlarini tatbik etmesinde yardim edecek bir vezir veya bir sadrazam bulamadi Tarihte esine az rastlanir bir fecaatle tahttan indirilerek Yedikule Zindanlarinda bogdurularak ,sehid edildiAyni sene içinde Istanbul Bogazi donmus,Istanbul'dan Üsküdar'a yaya olarak geçilmisti Yine ayni sene günes tutulma hadisesi, vâki olmustu Babasi Birinci Ahmed'in, Sultan Ahmed Camii yanindaki türbesine defnedildi (Allah rahmet eylesin)

Sâir Nevi, onun vefati üzerine sunlari yazdi :
Bir sâh-i âlisan iken, sâh-i cihâna kiydilar
Gayretli,genç aslan iken, sâh-i cihanda kiydilar
Gazai bahadir Hân idi, ali nesli sultân idi
Namiyla Osman Hân idi, sâh-i cihâna kiydilar
Molla Gânim Bagdâdi ve Seyh Ebu'I Gays bu devirde vefat etmislerdir

Erkek çocuklari : Ömer, Mustafa
Kiz çocugu : Zeyneb Sultan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com