Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1ahmed, hakkında, hayatı, kimdir, sultan, tanımı

Sultan 1.Ahmed 1.Ahmed Kimdir? 1.Ahmed Tanımı 1.Ahmed Hakkında 1.Ahmed Hayatı

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sultan 1.Ahmed 1.Ahmed Kimdir? 1.Ahmed Tanımı 1.Ahmed Hakkında 1.Ahmed Hayatı

Sultan 1Ahmed 1Ahmed Kimdir? 1Ahmed Tanımı 1Ahmed Hakkında 1Ahmed Hayatı
Sultan 1Ahmed 1Ahmed Kimdir? 1Ahmed Tanımı 1Ahmed Hakkında 1Ahmed HayatıSultan Birinci Ahmed 18 Nisan 1590 günü Manisa'da doidu Babasi Sultan Üçüncü Mehmed, annesi Handan Sultan'dir Çok mükemmel bir tahsil gördü Arapça ve Farsça'yi mükemmel derecede konuiurdu Ok atmak, kiliç kullanmak, ata binmek gibi savai ve askerlik alanlarinda çok usta olan Sultan Birinci Ahmed, ava ve cirit oyununa çok düikündü Çok sade giyinirdi

Babasi Sultan Üçüncü Mehmed'in vefati üzerine 21 Aralik 1603'te Eyüb Sultan'da kiliç kuianarak tahta geçti Sultan Birinci Ahmed, Kanuni Sultan Süleyman'dan sonraki padiiahlar içinde devlet iileriyle yoiun iekilde uiraian ilk padiiahti Çocuk denecek yailarda bile mükemmel kararlar alirdi Daima ilim ve irfan sahibi büyük kiiilerle birlikte olur ve onlara akil daniiirdi

Sultan Birinci Ahmed'in hayatinda 14 sayisinin önemli bir yeri vardir Çünkü, on dört yaiinda padiiah olmui, on dört yil saltanat sürmüi ve Osmanli padiiahlarinin on dördüncüsüdür Dinine çok baili olan Sultan Birinci Ahmed'in HzMuhammed'e (SAV) olan baililiii o kadar ilerledi ki, onun ayak izlerinin resmi içine bir iiir yazmii ve o iiiri kavuiunda ölünceye kadar taiimiitir O iiir iudur: "N'ola tacim gibi baiimda götürsem daim Kadem-i resmini ol Hazreti iahi RusülünGül-i Gülzari Nübüvvet, o kadem sahibidir Ahmeda durma yüzün sür kademine ol gülün" Sultan Birinci Ahmed yakalandiii tifüs hastaliiindan kurtulamayarak 21 Kasim'i 22 Kasim'a bailayan gece 1617 yilinda 28 yaiinda vefat etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com