Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ağlamak, bozar, namazda, namazı

Namazda Ağlamak Namazı Bozar Mı

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Namazda Ağlamak Namazı Bozar Mı



Namazda Ağlamak Namazı Bozar mı
Namazda Ağlamak Namazı Bozar mı
namazda ağlayınca namaz bozulurmu
Namaz kılarken ağlamak
Namazda ağlaman abdesti bozar mı
Namazda ağlamak

Namazda dünyevi bir şey için sessiz ağlamak –mekruh olmakla beraber- namazı bozmaz Ancak Dünyaya ait bir işi hatırlayarak sesli ağlamak veya ağrı veya sızıdan dolayı ve bezginlikle ah of deyip inlemek namazı bozar ancak abdesti bozmaz

Yine çekmekte olduğu bir ağrının sonucu olarak ihtiyarsız olarak çıkardığı seslerden ötürü de namazı bozulmaz Fakat dünyevi musibetler veya şahsi hastalıktan ötürü sesli ağlamak ah ve off gibi şeyler söylemek Hanefî ve Şafii mezhebine göre namazı bozar(Krş Zuhaylî el-Fıkhu’l-İslamî 2/7-10)

Ağlamak cennet ve cehennemi hatırlamak sebebiyle meydana gelmişse huşû'dan ileri geldiği için namazı bozmaz Hadîs-i şerîfte: "Cenâb-ı Hakk'a ağlıyarak itâat eden gülerek cennete dahil olur ve gülerek günah işleyen ağlayarak cehenneme girer" buyurulmuştur Namaz dışında da ağlamak abdesti bozmaz Ancak göz ağrısı gibi hastalıktan meydana gelen akıntının abdesti bozacağı böyle kimsenin özür sahibi sayıldığından her namaz için vakit girince abdest alması lâzım geleceği Bedayi’us-Sânayi’de yazılıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.