![]() |
Fırında Etli Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Fırında Etli PilavFırında Etli Pilav Malzemeler 3 Su Bardağı Pirinç 3 Çorba Kaşığı Tereyağı 3 Su Bardağı Et Suyu 150 gr Kuzu Kuşbaşı 100 gr İnce Kıyılmış Mantar 2 Soğan 2 Domates 1 Fincan Süt 1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ Tuz Tart malzemesi: 2 Su Bardağı Un 100 gr Margarin 2 Yumurta 1 Limon Suyu Tuz Tarifi Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın ![]() Diğer tarafta yıkanmış pirinci yağda kavurup 3 su bardağı et suyu ile 10 dak ![]() ![]() ![]() Tart hamurunu hazırlamak için önce yumurta ile unu karıştırıp limon suyu, tuz ve margarini ekleyin ![]() ![]() ![]() Pilavı hamurun üzerine yayıp kalan hamurla üstünü kapatın ![]() ![]() ![]() Not: Dilerseniz milföy hamuru veya iki yufka kullanarak aynı tarifi uygulayabilirsiniz ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|