Safranlı Pilav

Eski 11-13-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Safranlı Pilav



Safranlı Pilav
Malzemeler

2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı safran
3 su bardağı su
Tuz, karabiber

Tarifi
Pirinci, ılık ve tuzlu suda 1 saat bekletin Suyunu süzüp, yıkayın Süzgeçte bırakın
Tencerede yağı eritin Soğanları dörde bölüp, elma dilimi gibi kesin Yağda pembeleştirin Pirinçleri ilave edin 5 dakika kavurun Su ile birlikte tuzu ve safranı atın ve karıştırın Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin Ocaktan alın 10 dakika, kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra, servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Safranlı Pilav

Eski 11-13-2009   #2
su perisi
Varsayılan

Cevap : Safranlı Pilav



Yine harika :))))Yemek yemek geldi içimden Şengül Hanım
__________________

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.