Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
göğsü, tarifi, tatlı, tavuk, yalancı

Yalancı Tavuk Göğsü Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yalancı Tavuk Göğsü Tatlı Tarifi




Kullanılan malzemeler :Süre
30 dk
Zorluk Derecesi:
kolay
Kaç Kişilik
8
125 gr margarin
1 Su bardağı un
4 Su bardağı süt
15 Su bardağı tozşeker
1 Paket vanilya

Sosu için :
1 Çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı tozşeker
1 Çorba kaşığı margarin[*]1 Adet yumurtaTarifin Hazırlanışı* Öncelikle yarım paket margarini tencereye alın
* Üzerine 1 su bardağı unu ilave edin
* Pembeleşinceye kadar devamlı karıştırarak kavurun
* 4 su bardağı sütü ayrı bir tencerede ısıtıp, 15 su bardağı tozşeker ile birlikte karıştırın
* Şekerli sütü kavrulan una ekleyip, iyice karıştırın
* Topaklanmamasına dikkat edin
* Muhallebi kıvamına gelince karışımı ateşten indirin
* Mikserle 15-20 dakika çırpın ve soğumaya bırakın
* Daha sonra muhallebiyi ince uzun bir tepsiye yayın
* Sos malzemesini ayrı bir kapta mikserle çırpın
* Tavuk göğüslerinin üzerine yayın ve buzdolabında soğutun[*]* Dolaptan aldıktan sonra dilimleyip iki yanından içe doğru katlayarak servis tabağına alıp, servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla

Yalancı Tavuk Göğsü Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yalancı Tavuk Göğsü Tatlı Tarifi





--->: Yalancı Tavuk Göğsü

Malzemeler
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
4 su bardağı süt
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
isteğe göre sade ve kakaolu ptibör bisküvi
tarçın

Tarif
un,nişasta,şeker,vanilyaya sütü ilave ederek koyu kıvama gelinceye kadar kısık ateşte karıştırın hafif kaynadıktan sonra ateşten indiripiçine kibrit kutusu büyüklüğündeki margarini ekleyin
soğumaya başladığında hafif ıslatılmış dikdörtgen bir kaba önce yarısını boşaltıp, kaba yayın üzerine pötibör bisküvileri düzgünce yerleştirin daha sonra kalan karışımıda bisküvilerin üzerini örtecek şekilde yayın
tamamen üzerine tarçın serpin, eğer varsa fındık veya ceviz de ekleyebilirsiniz
soğuduktan sonra buzdolabına yerleştirin yarım saat içinde istediğiniz kıvama ulaşacaktır
buzdolabından çıkartıp keserek servis yapabilirsiniz afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.