Meyveli Jöle Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Jöle Tatlı TarifiMeyveli Jöle İçindekiler 2 paket çilekli jöle 2 su bardağı kaynar su 2 su bardağı soğuk su 1 adet şeftali 1 salkım üzüm 5-6 adet erik 5-6 adet kayısı Hazırlanışı Jöleler sıcak suda eritilir Soğuk su ilave edilir Bu sırada meyveler doğranır Sudan geçirilen kalıbın içine meyveler ve jöle dökülür Bir gece buzdolabında bekletilir Donan jöle ters çevrilip bir tabağa çıkartılır Üzerine böğürtlen serpilir |
Meyveli Jöle Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Jöle Tatlı TarifiTATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|