|
|
Konu Araçları |
hamur, işleri, kıymalı, poğaça, pratik, tarifipasta, tarifleri |
En Pratik Kıymalı Poğaça Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
En Pratik Kıymalı Poğaça Tarifi-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriEN PRATİK KIYMALI POĞAÇA TARİFİ Yapılışı : Geniş bir tepsinin içine su konulduktan sonra, ortası açılır ve buraya 2 yumurta sarısı, sadeyağ, margarin, tuz ve su konularak una yedirilerek yoğurulur Yapılan hamur yumruklanır ve avuç içine alınarak francala şekli verilir Sonra bir bıçak ile 8 eşit parçaya kesilir Her parça ufak toplar halinde alınıp, yassılaştırılır, Sonra bunlar İçi hafif-çe unlanmış tepsiye sıralanır ve üzerlerine ıslakça bir bez örtülerek yarım saat bekletilir 10 gr tuz (1 çorba kaşığı) |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|