Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bursa, dan, gerdaniye, kestane, tarifleri, tatlı, yahni, yemeği, yemek

Kestane Yemeği Tatlı Yahni Gerdaniye - Bursa Dan Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Yemeği Tatlı Yahni Gerdaniye - Bursa Dan Yemek Tarifleri




KESTANE YEMEĞİ (TATLI YAHNİ - GERDANİYE)

MALZEME:

Yağlı koyun gerdanı 1 adet

Su 4 su bardağı

Şeker Yarım su bardağı

Tuz 1 çay kaşığı

Tarçın 1 çay kaşığı

Kestane 1/2 kg

YAPILIŞI:

Gerdanı bütün veya üçe, dörde parçalayarak yıkayın Bir tencerenin içine su koyarak haşlayın Haşlarken suyun üzerinde biriken köpükleri, delikli bir kepçeyle alıp atın Etler yumuşayıncaya kadar kaynatın Öte yandan kestaneleri soyup temizleyin Ayrı bir tencerede haşlayın Tekrar temizleyip bir kenara ayırın Etler yumuşayınca, haşlama suyundan çıkarıp, kemiklerden etleri ayıklayın Ayrı bir kaba didilmiş etleri koyun Üzerine şekeri dökün Haşlama suyundan ilave edip bir taşım kaynatın Sonra kestaneleri, tuzu, tarçını ilave edin Suyu az gelmişse, haşlama et suyu ilave edin Hafif ateşe alarak yarım saat kadar kaynatın Kestane yerine, kayısı da olabilir Etin yağlı olması şarttır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.