Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Farklı Yörelere Ait Salata ÇeşitleriFava malzeme yarım kg kabukları soyulmuş kuru bakla tuz ,pul biber ,zeytinyağı 2 tane kuru soğan, limon, tozşeker Yapılışı: kuru baklalar, akşamdan suya ıslatılır Geceden suya konan baklanın suyu süzülür, iyice yıkanır düdüklü tencereye baklalar konur üstüne kuru soğanlar ince ince doğranır tuz konur göz kararı Bir tatlı kağışı toz şeker , 2-3 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı eklenir Bir tatlı kaşığı kadar da limon suyu konur Üstünü örtecek kadar su konur 20 dak pişirilir İçinde iri kalmış bakla parçaları varsa rondadan geçirilir iyice ezilir macun kıvamını alınca salata tabaklarına konur soğuyunca sertleşen fava bakla dilimlerine bölünür Üstüne zeytinyağ ,limon suyu gezdirirlir pul biberle süslenir soğumaya bırakılır |
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitleri |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitlerifarklı yörelere ait salata çeşitleri KEREVİZ SALATASI MALZEMELER: 3-4 tane orta boy kereviz Yarım kg süzme yoğurt 3 diş sarımsak,tuz, pul biber Bir avuç iri dövülmüş ceviz içi 1tane limon YAPILIŞI: Kerevizleri yıkayın Kabuklarını derince soymadan çıkarınLimonu ortadan ikiye bölünBir kaba su doldurun yarım limonu sıkın içine Diğer limonla da kerevizleri soyar soymaz iyice ovun ki kararmasınlar Ovduğunuz kerevizleri limonlu suda bekletin Sarımsakları dövün az tuzla, süzme yoğurdun içine karıştırın dövülmüş ceviz içlerini de katın ,yeterince tuz ekleyin karıştırın Limonlu suda beklettiğiniz kerevizleri rendeleyinSarımsaklı yoğurdun içine katın karıştırın iyice Kerevizleri salata tabağına alınüzerini çatalla düzeltin, pul biberle süsleyin iri cevizlerle salatanızı tamamlayın |
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitleri |
10-14-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitlerifarklı yörelere ait salata çeşitleri Taze yeşil kabak salatası MALZEMELER: 3-4 tane ince girit kabağı 2 avuç iri kıyılmış ceviz, zeytinyağ 2-3 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı mayonez yarım kg süzme yoğurt tuz, pul biber, yarım demet dereotu YAPILIŞI: Kabakları yıkayın ,kabuklarını ince bir şekilde kazıyın,sudan geçirin Rendenin iri tarafıyla rendeleyinTavaya 2-3 kaşık zeytinyağ koyunKabakların suyunu iyice sıkın ve tavaya koyunKabaklar suyunu çekene kadar yağda çevirinYeterince tuz koyun Derince bir kap içine süzme yoğurt koyun mayonezi ekleyin Dövülmüş sarımsakları ekleyin Karıştırın soğuttuğunuz kabakları ekeyin harmanlayın iri cevizleri katın Salata tabağına alın, pul biberle süsleyin Üstüne kıyılmış dereotunu koyun |
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitleri |
10-14-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitlerifarklı yörelere ait salata çeşitleri Pratik ,kolay , farklı ve çok lezzetli patates salatası MALZEMELER: 4 tane orta boy salatalık 4 tane patates yarım kg süzme yoğurt 2-3 yemek kaşığı mayonez 2-3 diş sarımsak 1 demet dereotu pul biber ,tuz YAPILIŞI: Patatesler yıkanır,haşlanır kabukları soyulur rendelenir ayrı bir yerde bademler (salatalık)iyice yıkanır kabukları soyulmadan, rendenin iri tarafıyla rendeleyinBir kabın içine yoğurdu ve mayonezi koyun sarımsakları az tuzla dövün ekleyin yoğurda karıştırın Rendelenmiş patatesleri koyun Yıkanmış ince kıyılmış dere otlarını ilave edin karışıma En son salatalıkları, elinizle sıkın, sularını akıtın ve karışıma ekleyin yeterince tuz ve pul biber koyunBir güzelce harmanlayın Salata tabağına alın üstünü pul biber ve dere otuyla süsleyin |
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitleri |
10-14-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitlerifarklı yörelere ait salata çeşitleri Garnitürlü Makarna Salatası MALZEMELER: Yarım paket ufo veya kocaman fiyonk şeklinde makarna Bir kavanoz hazır karışık garnitür(patates, havuç,bezelye) Küçük bir kase kornişon turşu Yarım kg süzme yoğurt 3-4 kaşık mayonez 5-6 adet sosis veya salam 2-3 diş sarmısak sızma zeytinyağı,pul biber,tuz YAPILIŞı: Makarna tencerenize bolca su koyun ,tuz atın göz kararı 3-4 damla sızma zeytinyağı koyun , kaynatınKaynayan suya makarnalarınızı atın karıştırın 10 dakika haşlamanız yeterlidirOcağı kapatın ve makarnaların üstüne bolca soğuk su ekleyin bir karıştırın( biz buna can suyu deriz) Derin bir kabın içine yoğurdu koyun sarımsakları dövüp ekleyin , mayonezi koyun karıştırın Sudan geçirdiğiniz kornişon turşuları minik minik doğrayın,yoğurda ekleyin Garnitürün suyunu süzün sudan geçirin süzülünce onlarıda karışıma ekleyin Makarnaların suyunu süzün ama sudan geçirmeyin üstüne döktüğünüz can suyu diri olmasını sağlayacaktırSuyu iyice süzülsünSalam veye sosisleri minik minik doğrayın hafif yağda soteleyin ,soğumaya bırakın soğuyunca yoğurda ekleyin Süzülen makarnayı yoğurdun içine koyun karıştırın Yeteri kadar tuz, pul biber, 1yemek kaşığı sızma yağ ekleyin, harmanlayınSalata tabağına alın pul biberle süsleyin |
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitleri |
10-14-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitlerifarklı yörelere ait salat çeşitleri Soslu patlıcan salatası MALZEMELER: 3 tane bostan patlıcanı 2-3tane yeşil biber 2-3tane kırmızı biber 4tane büyük domates zeytinyağ tuz YAPILIŞI: Patlıcan ve biberleri közleyin Sıcakken poşete koyup ağzını bağlayın ,biraz bekledikten sonra közlediklerinizi çıkarın, kabukları çok çabuk soyulacaktır Tahtanın üzerinde ince ince kıyın közlediklerinizi Tavaya zeytinyağı koyun, kıydığınız kırmızı biberleri ve yeşil biberleri atın içine, hafif bir kavurun Sonra kıydığınız patlıcanları yağda çevirin Sonra üzerine rendelediğiniz domatesleri koyun Yeterince tuz koyun karıştırın ağzını kapatın domatesler suyunu çekene kadar pişmeye bırakın Su konmaz domatesin suyu ile pişirilir Dibini tutmasın diye karıştırınBiberleriniz acı ise ve bir acı severseniz benim gibi İnanılmaz lezzetli bir salata çeşitidir Sabah kahvaltıda beyaz peynirle çok iyi gider Afiyet olsun |
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitleri |
10-14-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitlerifarklı yörelere ait salata çeşitleri KARIŞIK sALATA MALZEMELER: 1 Demet kırmızı pancar 1 Kabak 2 avuç kadar mantar 2 avuç kadar börülce maydanoz PANCAR SOS MALZEMESİ: Yarım su bardağı sirke 5 diş sarımsak limon suyu, pul biber, tuz sızma zeytinyağı YAPILIŞI: Pancarları yıkayın aralarına giren çamurları çıkarmak zordur Minik mutfak fırçalarıyla çok güzel temizleniyor Saplarını da kullanın Yıkadığınız pancarları düdüklüde, az suyla haşlayın 25-30 dakika yeterlidir Haşlanan pancarların kabuklarını soyun , dilimler halinde kesinsirke ve sarımsakla hazırladığınız sosun içine koyun, karıştırın Tuz koyun bekletin ,sosun içinde Pancar turşusu kurmak istiyorsanız, sosa koyduğunuz pancarı kavanoza koyup, haşladığınız pancar suyunu da üstüne dökmeniz gerekir Biraz daha tuz ilave ederseniz, bütün sene boyunca kullanabilirsiniz Kabakları ve mantarları yıkayın doğrayın, az zeytinyağı koyarak soteleyin , soğumaya bırakın Börülceleri haşlayın, suyunu süzün Limon suyu, tuz, pul biber ,sirke ve zeytinyağını karıştırın ,çırpın Bu hazırladığınız sosu börülcelerin üzerine dökün harmanlayın sosların içinde akşama kadar bekletin salata malzemelerini Salata tabağına; önce börülceleri alın, üstüne mantar ve kabakları koyun Üstüne pancarları koyun Az sızma zeytinyağı ve sirke dökün Kıyılmış maydanozla süsleyin |
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitleri |
10-14-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Farklı Yörelere Ait Salata ÇeşitleriFarklı yörelere ait salata çeşitleri Karışık Salata MALZEMELER: 3tane havuç 3 tane kabak 4 adet közlenmiş kırmızı biber salatalık turşusu 2 çorba kaşığı mayonez 2 çorba kaşığı yoğurt 2-3 diş sarımsak yarım demet dereotu haşlanmış mısır 2 kaşık zeytinyağı YAPILIŞI: Havuç ve kabağı yıkayın, kabuklarını hafifçe kazıyın ve jülyen doğrayın Doğradığınız kabak ve havucu 2 kaşık zeytinyağında soteleyin ve soğumaya bırakın Yoğurdun içine dövülmüş sarımsakları ekleyin karıştırın, mayonezi koyun Bu karışımın içine soğuyan havuç ve kabakları koyun Közlenmiş kırmızı biberleri iri iri kıyın , ekleyin karışıma Turşuları yuvarlak doğrayın ekleyin salatanıza harmanlayın bütün malzemeyi salata tabağına alın Mısırlarla ve arzu ederseniz pulbiberle süsleyin Bu salataya pulbiber çok yakışıyor Acı sevenler için vazgeçilmez bir tat Afiyet olsun |
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitleri |
10-14-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitlerifarklı yörelere ait salata çeşitleri Soslu Patates salatası MALZEMELER: 5 tane orta boy patates 8 çorba kaşığı yoğurt 2 diş sarımsak 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı yarım limon suyu 2 adet rendelenmiş domates pulbiber kekik nane tuz maydanoz dalları YAPILIŞI: Patatesleri haşlayın soyun Limon suyu zeytinyağ tuz koyun blendırdan geçirin Püre haline gelen patatesleri derin bir borcama koyun Üzerine hazırladığınız sarmısaklı yoğurdu dökün Rendelenmiş domatesi 1 kaşık zeytinyağında suyunu çeken kadar pişirelim Kekik pulbiber nane koyalım yeterince tuz ekleyelim, patates salatasının üzerine sosu dökelim Maydanoz dallarıyla süsleyelim Afiyet olsun |
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitleri |
10-14-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Farklı Yörelere Ait Salata ÇeşitleriCevap: Farklı Yörelere ait Salata çeşitleri Zeytin Piyazı MALZEMELER: 300 gr kadar yeşil zeytin 4 tane yeşil soğan 4 tane taze sarımsak 1 çorba kaşığı kadar nar ekşisi 2 avuç kadar iri dövülmüş ceviz içi yeterince zeytinyağ tuz, pulbiber limon suyu YAPILIŞI Yeşil zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın, ikiye bölün zeytinlerin hepsini Taze sarımsak ve soğanları ince ince doğrayın Hepsini karıştırın ve cevizi ekleyin Salata tabağına alınlimon suyu, tuz, nar ekşisi ve dilediğiniz kadar zeytinyağı koyunHarmanlayın iyice, Pulbiberle süsleyin |
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitleri |
10-14-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Farklı Yörelere Ait Salata ÇeşitleriFarklı Yörelere ait salata çeşitleri HUMUS MALZEMELER: 1 su bardağı nohut yarım su bardağı tahin limon suyu 2 diş sarımsak tereyağ pul biber YAPILIŞI: Akşamdan ıslattığınız nohutları yumuşayana kadar haşlayın, suyunu süzün kabuklarını çıkarınRobottan geçirinYavaş yavaş tahin, limon suyu ekleyin yeteri kadar tuz ilave edin Sarımsağını koyun ve macun kıvamına getirin Bu karışımı servis tabağına alın tereyağını eritin, pulbiber koyun humusun üstünde gezdirin ------------------------- Benim tercihim tereyağında helva fıstığını kavurup humusu sıcak tüketmek Hatayda 3 sene kalmış biri olarak söylemek isterim ki, en iyi humus ve künefe Hatay- Harbiyede yenir Cevap: farklı yörelere ait salata çeşitleri frmacil sayfa 2iki Cevap: farklı yörelere ait salata çeşitleri |
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitleri |
10-14-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Farklı Yörelere Ait Salata ÇeşitleriFarklı Yörelere ait Salata Çeşitleri Çiftlik Salatası MALZEMELER: 1 Su bardağı pilavlık pirinç 100 gr kadar iri mantar Yarım çay bardağı bezelye 7-8 tane salatalık turşusu Yarım çay bardağı kadar haşlanmış mısır 1 tane havuç Yarım su bardağı zeytinyağ Yarım limon suyu tuz ve pulbiber YAPILIŞI: Pirinci ayıklayın ve yıkayın sıcak su ve az yağ ile haşlayın Daha sonra süzün ve diri kalması için soğuk sudan geçirin Haşlanmış bezelye, tavla zarı inceliğinde doğranmış havuç, haşlanmış mısır ve pirinci karıştıralım Limonlu suda haşlanmış ve doğranmış mantarları da ekleyelim salatalık turşularını ince ince doğrayıp onları da ilave edelim salatamıza İyice harmanlayıp salata tabağımıza alalım Zeytinyağı, bir tatlı kaşığı kadar limon suyu ve tuzu iyice çırpalım salatamızın üstüne dökelim Pulbiberle süsleyelim Afiyet olsun |
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitleri |
10-14-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Farklı Yörelere Ait Salata ÇeşitleriFarklı Yörelere Ait Salata Çeşitleri Ramazanı Ayının OLmazsa Olmazı'' Cacık'' Cacık MALZEMELER: 2 Kase dolusu yoğurt 2-3 diş sarımsak tuz kuru ve taze nane zeytinyağ 5-6 Tane badem yani salatalık Minik buzlar ve su YAPILIŞI: Yoğurdu bir çay bardağı soğuk suyla ezin Sarımsakları tuzla dövün ekleyin yoğurda Salatalıkları yıkayın kabuklarını fazla soymadan minik küp şeklinde doğrayın arzu eden rende yapabilir ama sulandırdığı için tercih edilmeyen bir yöntemdir Salatalıkları da ekleyin sarımsaklı yoğurdun içine Koyu kıvam olarak bırakın Sonra kaselere bölüştürün üzerlerine kuru nane ve ince kıyılmış taze nane koyun Az zeytinyağ gezdirin Her kase içine 3-4 tane buz parçası koyun, cacık kıvamını alacaktır Arzu ederseniz pulbiberle süsleyebilirsiniz İyice soğutun sonra servis yapın Afiyet olsun |
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitleri |
10-14-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Farklı Yörelere Ait Salata ÇeşitleriFarklı Yörelere ait Salata Çeşitleri Tike MALZEMELER: Bir kg orta boy patates 1 çorba kaşığı acı biber sosu Yarım demet dereotu 250 gr kadar yoğurt Yarım çay bardağı zeytinyağ 1 Tane domates 2 -3 tane yeşil sivri biber 8-9 tanae siyah ve yeşil zeytin 2 tane salatalık Marul yaprakları YAPILIŞI: Patatesleri yıkayın ve haşlayın Kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın Başka bir kap içinde yoğurt, zeytinyağ, acı sos yeteri kadar tuz ve ince kıyılmış dereotunu karıştırın Patateslerin üstüne dökün,karıştırın Marul yapraklarının içine koyun salatanızı Domates, biber, salatalık ve zeytinle süsleyin Afiyet olsun |
Farklı Yörelere Ait Salata Çeşitleri |
10-14-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Farklı Yörelere Ait Salata ÇeşitleriFarklı Yörelere ait Salata Çeşitleri Mantarlı Tavuk Salatası MALZEMELER: Bir kase haşlanmış tavuk eti Bir kase mantar Bir küçük kase kaşar peyniri Yarım fincan zeytinyağı 2Tatlı kaşığı kadar limon suyu Tuz karabiber pulbiber 2 tane domates Yarım demet maydanoz YAPILIŞI: Mantarları limonlu suda 15 dakika kadar haşlayalım, ince dilimler halinde keselimHaşlanmış tavuk etlerini de uzun şeritler halinde doğrayalımKaşar peynirini de küp küp doğrayalım Bir kap içine zeytinyağını tuz karabiber ve pul biberi koyalım ,limon suyunu da ekleyip çırpalım Salatamızın üstüne dökelim,karıştıralım, İnce kıyılmış maydanoz ve domates dilimleri ile süsleyelim Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|