Hakkari Yemekleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hakkari Yemekleri




Hakkari yemekleri

Hakkari yemekleri

hekerun

2 yumurta kişilik yemek tarifi

Malzeme

yağ ve yumurta

Yapılışı: bir yemek kaşığı yağı iyice kızartın sonra yumurtaları(aman karıştırmayın) tavanın sağ tarafına vurarak kırın ve dökmeden ikiye bölünmüş kabukların arasından tavaya atınyumurtanın beyazı şişinceye kadar bekleyinafiyet olsun

kürt usülü kısır tarifi

6 kişilik kişilik yemek tarifi

Malzeme

2 su bardağı kalın bulgurt 1 demet maydanoz1 demet yeşil soğan 2 yemek kaşığı tukaş salça 2 adet domates 2adet salatalık bir çay kaşığı pul biber 1 fiske tuz 5/6 yaprak marol iki subardağı sıcak su 1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı: ilk bulguru yıkadıktan sonra üzerine su ilave ederk demlenmesini bekleyin bir yandanda eldeki malzemeleri ince ince doğrayın bulgur demlendikten sonra önce salçayı ve tuzu ilave ederek iyice karıştırın daha sonra diyer malzemeleri ilave ederek dolapta soğmasını bekleyin limonla servis yapın afiyet olsun

mesur yuksekova adana kebabı

5 kışilik kişilik yemek tarifi

Malzeme

kıyma kuyruk yagı maydanos tuz bıber

Yapılışı: sınırsız 500 gram etımızı satırla dograyıp kıyma halınew getırıyoruz ve icine 100 gram satırla dogranmış kuyruk yagını vurup maydanosla zıg cekıldıkten sonra ktuz pulbıberı katılıp iyice yogrulduktan sonra sışleere saplarız bu kebabı tavadada yapabılırız kozde 7yada tavada pıştık ten sonnra servıse sunulur

cimilig

8 kişilik kişilik yemek tarifi

Malzeme

pekmezyag ve tandır ekmeği

Yapılışı: önce tandır ekmeğini parça parça dograyacan sonra pekmezle yagı kaynatacan sonra bu dogradıgın ekmek parçalarını içine atacan bir güzel karıştırıp afiyetle sıcag sıcag servis edeceksiniz

parmak kebap

Malzeme

1/2 patlıcan 1/2 kg yeşil biber 1/2 kuşbaşı et pul biber kara biber salça tuz kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı: biberler ve patlıcanlar parmak şeklinde kesilip yağda hafif kızartılır Kağıt havlu üzerine bırakılıp fazla yağın çekilmesi beklenirDiğer taraftan kuşbaşı etimizi kendi suyunda iyice haşlarıziyice pişen etimizin içine arzuya göre pul ve kara bibertuz bir miktar da yağla iyice kızartırızbütün malzemelerimizi fırın tepsimizde harmanlarızYarım su bardağı sıcak suyun içinde yarım yemek kaşığı domates salçası eritilip yemeğimizin üzerine dökerizDaha sonra üzeri kızarana dek fırında pişiririz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.