Hakkari Yemekleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hakkari YemekleriHakkari yemekleri Hakkari yemekleri hekerun 2 yumurta kişilik yemek tarifi Malzeme yağ ve yumurta Yapılışı: bir yemek kaşığı yağı iyice kızartın sonra yumurtaları(aman karıştırmayın) tavanın sağ tarafına vurarak kırın ve dökmeden ikiye bölünmüş kabukların arasından tavaya atınyumurtanın beyazı şişinceye kadar bekleyinafiyet olsun kürt usülü kısır tarifi 6 kişilik kişilik yemek tarifi Malzeme 2 su bardağı kalın bulgurt 1 demet maydanoz1 demet yeşil soğan 2 yemek kaşığı tukaş salça 2 adet domates 2adet salatalık bir çay kaşığı pul biber 1 fiske tuz 5/6 yaprak marol iki subardağı sıcak su 1 çay bardağı sıvı yağ Yapılışı: ilk bulguru yıkadıktan sonra üzerine su ilave ederk demlenmesini bekleyin bir yandanda eldeki malzemeleri ince ince doğrayın bulgur demlendikten sonra önce salçayı ve tuzu ilave ederek iyice karıştırın daha sonra diyer malzemeleri ilave ederek dolapta soğmasını bekleyin limonla servis yapın afiyet olsun mesur yuksekova adana kebabı 5 kışilik kişilik yemek tarifi Malzeme kıyma kuyruk yagı maydanos tuz bıber Yapılışı: sınırsız 500 gram etımızı satırla dograyıp kıyma halınew getırıyoruz ve icine 100 gram satırla dogranmış kuyruk yagını vurup maydanosla zıg cekıldıkten sonra ktuz pulbıberı katılıp iyice yogrulduktan sonra sışleere saplarız bu kebabı tavadada yapabılırız kozde 7yada tavada pıştık ten sonnra servıse sunulur cimilig 8 kişilik kişilik yemek tarifi Malzeme pekmezyag ve tandır ekmeği Yapılışı: önce tandır ekmeğini parça parça dograyacan sonra pekmezle yagı kaynatacan sonra bu dogradıgın ekmek parçalarını içine atacan bir güzel karıştırıp afiyetle sıcag sıcag servis edeceksiniz parmak kebap Malzeme 1/2 patlıcan 1/2 kg yeşil biber 1/2 kuşbaşı et pul biber kara biber salça tuz kızartmak için sıvı yağ Yapılışı: biberler ve patlıcanlar parmak şeklinde kesilip yağda hafif kızartılır Kağıt havlu üzerine bırakılıp fazla yağın çekilmesi beklenirDiğer taraftan kuşbaşı etimizi kendi suyunda iyice haşlarıziyice pişen etimizin içine arzuya göre pul ve kara bibertuz bir miktar da yağla iyice kızartırızbütün malzemelerimizi fırın tepsimizde harmanlarızYarım su bardağı sıcak suyun içinde yarım yemek kaşığı domates salçası eritilip yemeğimizin üzerine dökerizDaha sonra üzeri kızarana dek fırında pişiririz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|