|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
amelidir, çekileceği, hesaba, ilk, müminin, namaz, önce |
![]() |
Namaz Mü'minin İlk Önce Hesaba Çekileceği Amelidir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namaz Mü'minin İlk Önce Hesaba Çekileceği AmelidirNamaz Mü'minin Ilk önce Hesaba çekileceği Amelidir Hakkında Namaz Mü'minin Ilk önce Hesaba çekileceği Amelidir Namaz,aynı zamanda mü'minin ilk hesaba çekileceği ameldir ![]() Peygamber (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Namaz kılmazsak,kabirde ilk başımıza gelecek azap ondan olacak ![]() ![]() Güneşin tepemize bir mil kadar yaklaştığı,herkesin kendi derdine düşüp annesinden,babasından,eşinden ve çocuklarından kaçtığı haşir meydanında halimiz nice olur? Gelmesi kesin olan''o gün''henüz gelmeden önce tedbirimizi alalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EVET ARKADAŞLAR BİZLER NE YAPIYORUZ TÜRLÜ BAHANELER UYDURUYORUZ İŞTE ZAMANIM YOK ÇOK YOĞUN İŞLERİM VAR ÇOK YORGUNUM İŞ YERİNDE İZİN VERMİYORLAR ASKERDE NASIL KILAYIM YOLCULUKTA NASIL KILAYIM KILACAKTIM AMA UNUTTUM BUNA BENZER BÜSÜRÜ BAHANELER BULUYORUZ OYSAKİ BASİT SEBEBLER NAMAZIN MAZERETİ OLAMAZ |
![]() |
![]() |
![]() |
Namaz Mü'minin İlk Önce Hesaba Çekileceği Amelidir |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namaz Mü'minin İlk Önce Hesaba Çekileceği Amelidir55 Numaralı Hadis 55 ![]() "Kıyamet gününde kulun hesaba çekileceği ilk ameli onun namazıdır ![]() ![]() ![]() - Kulumun nâfile namazları var mı, bakınız? der ![]() ![]() ![]() Tirmizî, Mevâkît 188 ![]() ![]() Açıklamalar Resûl-i Ekrem Efendimiz'in nitelemesiyle ifade edecek olursak, namaz mü'minin mi'racı olan bir ibadettir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah Teâlâ kendine ait haklardaki noksan ve kusurları dilerse affeder; fakat kullara ait hakları affetmez ![]() ![]() ![]() ![]() "Gerçekten benim ümmetimden müflis, kıyamet gününde namaz, oruç ve zekâtla gelecek kimsedir ![]() ![]() ![]() Kulun önce Allah'a karşı görev ve sorumluluklarından hesaba çekilmesinin sebebi, üzerinde bulunan kul haklarının bunlardan ödenecek olmasındandır diyebiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadisten Öğrendiklerimiz 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|