Ölüye Sadaka Sevabının Ulaşması - Zekat İle İlgili Bilgiler |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ölüye Sadaka Sevabının Ulaşması - Zekat İle İlgili BilgilerÖlüye Sadaka Sevabının Ulaşması - Zekat İle İlgili Bilgiler Hakkında Ölüye Sadaka Sevabının Ulaşması - Zekat İle İlgili Bilgiler Ölüye Sadaka Sevabının Ulaşması (54) İbni Abbas (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Sa’d bin Ubâde (Radiyallahu Anh) anasından uzak bir yerde bulunduğu sırada annesi vefat etti Bunun üzerine Sa’d bin Ubâde (Radiyallahu Anh): −Ya Rasulallah, ben annemden uzakta iken annem vefat etti Ben onun adına bir şey sadaka versem, bu sadaka ona fayda verir mi? Dedi Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): −‘Evet’ buyurdu Sa’d bin Ubâde (Radiyallahu Anh): −Ben seni şahit yapıyorum, benim Mıhraf isimli bostanım annem için sadakadır” Buhari (2603) Malik (2/760) Ebu Davud (2882) Nesei (6/252) Tirmizi (669) İbni Huzeyme (2500) İbni Hibban (3354) (55) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Bir kimse Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e: Babam öldü bir mal bıraktı ve vasiyet de etmedi Benim onun adına tasadduk etmem onun günahlarına kefaret olur mu? dedi Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): −‘Evet, olur’ buyurdu” Müslim (1630/11) |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|