Özdemir Asaf şiirleri |
07-28-2009 | #1 |
yesimciwciw
|
Özdemir Asaf şiirleriAŞK Her gece efkarımSen kocaman çöllerde bir kalabalık gibisin, Kocaman denizlerde ender bir balık gibisin Bir ısıtır,bir üşütür,bir ağlatır,bir güldürür; Sen hem bir hastalık hem de sağlık gibisin Gözümdeki Yaşım Sigara Dumanıım Sen Benim; Damardaki Kanım Alındaki Yazım Şanlı Beşiktaş'ım Kalbimin En Orta yerinde Büyük bir yangın var alevler içindee Beşiktaş Sana Yemin Olsun Bitmeyecek Sevdan Mezarımda Bile ÖZLEM Bir gece, Gecede bir uyku Uykunun içinde bene Uyuyorum, Uykudayım, Yanımda sen Uykunun içinde bir rüya, Rüyamda bir gece, Gecede ben Bir yere gidiyorum, Delice aklımda sen Ben seni seviyorum, Gizlice El-pençe duruyorum, Yüzüne bakıyorum, Söylemeden, Tek hece Seni yitiriyorum Çok karanlık bir andan Birden uyanıyorum, Bakıyorum aydınlık; Uyuyorsun yanımda Güzelce DuygusaL Sen ona bir gemisin, yönü senin yönündür Bir sancısın geçerken denizlerini özgür O da bir ada olsun,sana çevrili dursun Dağının dalgalarla,yüzünün rüzgarlarla Bağlandığı kendini sende çözülmüş görür Gemiler göründükçe adalar da düş görür İnsanlar nerede olsa bir orayı düşünür Derler adadakiler,şu gemi bir gün gelse Gitsek buradan öte,nereye gideceksek Bilseler gemiler de bir adayı düşünür siyah beyaz tuşlarında piyanomun seni çalıyorum şimdi çaldıkça çoğalıyorsun odada sen arttıkça ben kayboluyorum seni doğuruyorum geceye adını koyuyorum aya bakarak her şey sen oluyor her yer sen ben ölüyorum sesini duyuyorum rüyalarımda gözlerimi kamaştırıyor ışığın rüzgar sen gibi dokunuyor bana ben doğuyorum duymak istediklerimi söylemiyorsun hiç dokunmuyorsun bana sen gibi bir şimşek çakıyor tam kalbime düşüyor yıldırımı ben gidiyorum Onun güzelliğini herkes görüyorsa o bence az güzeldir Herkes biliyorsa o bence hiç güzel değildir Onun güzelliğini yalnız ben görüyorsam bu sevgidir Yalnız ben biliyorsam bu aşktır Hiç kimse görmüyorsa bu yalnızlıktır YalnızLık Yalnız kaldınız sanırsınız, Biliyorum Yalnız bırakılmışsınız, Biliyorum Ötesi yok II Ötesi var: Yalnızlık Müziğin bile seni dinlemesidir Yalnızlık İnsanin kendine mektup yazması Ve donup-donup onu okuması Yalnızlığın da ötesidir
|