Tekin Karabey-Şiir Rüzgarı |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tekin Karabey-Şiir RüzgarıŞiir Rüzgarı ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 1 ANLAM Bir dost keşfetmiştim Şu kısa ömrü paylaşmak için Bir toprağa vatan demiştim İnsanca yaşabilmek için Bir sevgili aramıştım Kapıyı kapayıp gittiğimde İçimde hiçbir kuşku uyanmayacaktı Şiir Rüzgarı ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 2 SENİ BİZİ Hep saydık karşınıza dikilmedik Dediklerinizi tek tek yerine getirdik Diktiğiniz yerden saatlerce bekledik Gidin dediniz gittik gelin dediniz geldik Artık varoşlara sığmaz olduk Gecekonduları biz icat ettik Kızılay ın dağıttığı çorbayı biz hasretle bekledik Yerimizden yurdumuzdan biz kovulduk Bizim toplu mezarlarımız oldu Sinemada bize güldünüz Tiyatroda biz sergileniriz ve alay konusu oluruz Bizim ağıtlı türkülerimiz söylenir Dili olsa da anlatsa,şu taş duvar Rüzgar bize doğru eser Güneşi göstermediler buluta umutlu Evcil kuşlarımız olmadı Bizim Huyumuz değil,suyumuzun ter akmasi Biz yillardan beridir kaniyoruz Teselli vereniniz olmadi Hapishaneler ,gecekondular ve varoslar Bizlerle dolup tasiyor Diktigimiz her taşı yerinden oynattınız Bu dünyanin kuralcı halklari bizler miyiz Silah, at , namus alnımıza kazılmış Kaç eşkiyalık , kıroluk , çobanlık Bizim hesabımıza yazılmış Kırlarımiz boz, ağaçsız Yaylalarımız göçebesiz Cayırlarımiz tirpansiz bırakıldı Yüreğimiz sevgisiz,çocuklarımız babasız Bedenimiz çırılçıplak yaratıldı karlara Atlarımiz timarsız,koyunlarımız yavrusuz Dillerimiz dilsiz bırakıldı bu topraklarda İnat ettim, düşünmem artık Ne haran ovasını ne Diyarbekiri Ne de şırnak viraresini, hele dersim ´i, maraş´ı, sıvas´ı unutmadim Keşke bir anlayabilseniz midyat´i Bir anne gibi kanat açmış bu mezheplere Süryani, keldani , asuri , ermeni , yezidi , alevi ve sunni Bunları bu topraklarda hiç küstürmedi Hep kardeş kıldı , dost sandı Ya şimdi ? Kan akıyor kan N´olursunuz n´olursunuz yalvarıyorum Dur demenin zamanıdır şimdi Şimdi şu an şu an Duvarın dibine çökmüş altmışlık dedemin Yüzündeki çizgiler değil bizden İnanın bezdirendendir Tesellisine bir tütün sarışı var ki Biz buyuz dedik kabul değil Ya siz, ya sen ? Sen hiç çamurdan ekmek kaldırıp yedin mi ? Sen hiç dört kardeşe birden ağladın mı ? Sen hiç allah peygamberi düşündünmü ? Dört kitaba sığar mı ? Sen değil biz terledik Biz yara aldık Biz yaralı dilsiz dolaştırıldık Biz geri geri mekanları ter kettik Biz tayyareyi sadece gökte gördük Yazınıza inandık bahtınıza güvendik Peşinizde dolu dizgin yol aldık Dur dediniz durduk, yürü dediniz yürüdük Biz, Mazlumları ateşte gördük Biz, Yılmazlari sürgünde yaşadık Biz Denizleri ipte gördük Ya siz, ya sen hiç utanmadın mı? Yüzüne çizgiler yüreğine insanlık çöktümü? Basını yere ağıp keske olmasaydı, Diye aklından yarım kere geçirdin mi Tabi ki siz değil, biz ağladık Biz devamını sağladık Biz saygıyla andık Söyleyin, size soruyorum kötüler, Bunca allahsızlıklar, Bunca kitapsızlıklar, Bunca şerefsizlikler, Hangi toprakda millette görülmüş Oturun şapkanızı çıkarın düşünün Düşünün ki! Bizleri kaybettiniz Başınız sağ olsun Muş/Varto Şiir Rüzgarı ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 3 DEMEMISEM Öyle gelmişem öyle yorgunam Öyle başlı boş öyle dargınam Sana küsmüşem sana yanmışam, Senden ayrılmışam İşte dargınam öyle baygınam Git demişem kara kediye Git demişem karıncaya Git demişem yüreğime Öyle kuskünem öyle dargın Öyle baygın bakmışam Gelmemissen dün sabaha Gitmemissen dün aksama Kararmışam bozarmışam Ortalıkta başıboş kalmışam Git demişem yüreğime Kararmışam bozarmışam Ortalıkta başıboş kalmışam Şiir Rüzgarı ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 4 HAYAL ÜRÜNÜ Lanet yağdıracam Böyle düzene böyle karara Tutup yakasından koparacam Bütün düğmelerini Düşmana inat Sökücem kaldırımlaıi İnsanlar boş dolaşmasınlar diye Artık elini sallayarak yürüyecem bulvarlarda İşe yaramaz bütün yasakları kaldıracam Kıçı ceylan derisi görmüş herkesi tıkacam içeri Hapishaneler boşalacak Genel evler genel evler kapanacak Alcaklar, kalleşler , sahtekarlar kelle edilecek Artık dilenci bile istemiyorum Üfürükcü tükürükcü şislenecek Kapatıcam bütün kötü yerleri Evlere mühür işyerlerine kilit Kendi botumun pencesini dahi sökücem Uğramişlığı var alçakların semtine Kimse sümüğüyle beslenemeyecek Ey gülüm ey yoldaşım Bunlar bizim ülkede birer hayal ürünüdür Hoş çakalın dostlarım hos çakalın Sabahın gün doğmamış vaktine Şiir Rüzgarı ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 5 YABANCI KIZ Seni düşünüyorum Bütün güzellikleri, aklımdan geçirerek Ela gözlü siyah saçlı Buğday tenli ve güler yüzlü Seni düşünüyorum yine aynı akşam Kestane saçli beyaz tenli siyah gözlü Seni düşünüyorum Odama dolan bu rezil soğuktan Kurtulmak için sıcaklığına ihtiyacım var Tanımadığım ellerini tutmak Gözlerin derinliğine gömülmek isterim, Bu akşam Ya da sensiz dolaşan yüreğime yaslanıp Yarım ağız çırak biçimi Seni seni Diyemediğim o sözcüğü Kim bilir sana nasıl ulaştırmalıyım Biliyorum içimde bir heyecan Bir çırpıniş var, Dün akşam yine sensiz kapadım Bütün kapı pencereleri Yorulmuş yüreğime seni sordum Tanıyormuş gibi Övüp anlatıyor Ona güvendim ve inanıyorum Doğada bütün çicekleri, Seninle toplamak istedim Çıplak toplamak istedim Çıplak ayakla soğuk suya, Çimenlere seninle basmak istiyorum Gülüşünü ağlayışını ,merak ediyorum Bırak bütün ışıklar yakılı kalsın Bırak bütün kapılar açık kalsın Seni yaşamak istiyorum Yaşamın bu zo ve rezil çizgisinde Seninle güzel ve dostça yürümek istiyorum Çekinme uzat ellerini Bir dost, eli gibi Seninle yıldızların koynuna Sabahlaıi uyumak istiyorum Dünyayı seninle paylaşmak istiyorum Seni evet seni tanımadığım kız Seni sevmek istiyorum Bütün sevgiler gibi değil Bir bütün delikanlı gibi Sevmek istiyorum seni Nedense anlattım seni Bütün dostlarıma Övdüm güzelliğini tanımadığım kız Evet tanımadığım seni, Anneme anlattım Kısacaı seni beynime ciğerime Genlerime, alyuvarlarıma Damarımdaki ılık kana damatım Öyle hissettim öyle sevdim Seni tanımadığım kız seni 19 08 00 Şiir Rüzgarı ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 6 SEVGILI YARIM Biliyor musun ? Ne diliyorum? Sevgili yarim Annem gibi, annem gibi namuslu Sıcak tenli bağ yürekli olmanı? İstedim Ne olur bir defa dahi olsa deme Ayrılık ihanetcilik nankörlük olur Düşün sevgili yarim annemi düşün Omuzladığı onca yükün altında ihanet etmedi Bahar gülü gibi değil ömürlük gül gibi kaldı Ne rüzgardan ne ölümden ne de kötülerden korktu Evet sevgili yarim düşün bu uzay çağını Düşün? Kucakladığın, kucağunda yumak oldugun Sıcak dudağında bileştiğin Tiril tiril titrediğin, Beni düşün? Anla sevgili yarim ömrün kısalığını Seninle fidanlar verdiğim su dünyayı Onların, benim tüm alemin kalleşliğini düşün? Her şeyi sevgimle saygımla düşün? Ayrılığı asla sevgili yarim Şiir Rüzgarı ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 7 ANEY Yoruldun acılarda sızılardan Başında kırmızı pusi At sırtında yol aldın Gideceğin yere Evlat verdin tane, tane, Diktin yamaladın sekiz yükü, Beşini gelin eyledin Üçüne dünür gittin Ağladın sızladın dün bugündü Saçını ağartın taşlı topraklı yollarda Adına bin duayla baktın evlatlarına Kimi söğüt gibi dal verdi Kimi kavak gibi boy verdi Yaz bahar olaya Kaytan bıyıklı oğulların Kucagında Eylemli Cağnurlu kızların Nedir nedir bunun senden istediği Kaburglarin arasına sıkışmış O lanet esi bulunmaz kalp ağrılarından Uyutmuyor kim bilir kaç gecedir Hasretinden yandım tutuştum Saramasam elimle elini Öpemezsem ak saçını pembe yanagını Yaşamak direnmektir aney Benden uzak dursun Çok acıyorsa yaran Rüyama girersin mutlaka Tel örgüleri nöbetçileri, mayınları Ranzamı techizatımı,arkadaşımı Aklımı beynimi terk eder gelirim ANEY Anam bu dağlarda duman olur Yavrular hali nice olur Gördüm gözümle felek zalim olur Anam dön gel baran olur talan olur Şiir Rüzgarı ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 8 DAYANAGIM Güzel anam bahar gelmiş Kapiya dayanmış ecel Benden can istiyor Gitmiyeyim diye çok uğraştım Kapıyı tokmaklıyor, güzel anam Seni düşünüyorum bu akşam Başımı dizine koymak istiyorum Yürümek istiyorum yanına anne Ecel kapıya gelmiş can istiyor can Yüreğim sızladı başım döndü Yolum uzak seni yanımda Görmek istedim lanet olsun Aynada yüzüme baktım Öyle kirlenmiş ki Dünyanın tozundan toprağından Yıkamak istedim çıkmıyor ana, çıkmıyor İnsan yavrusu bu kadar kötü olabilir mi Bu kadar rezilligi sığdırabilir mi içine Bu kadar haksızlığı kaldırabilir mi Bacaklarım yemin etmiş Gövdemi taşımıyor artık Beş ay oldu Yüzüme jilet vurmayalı İsyankar olmuşum gibi Ecel kapıya gelmiş anne Sana ihtiyacım var bu akşam Yüreğim yorulmuş Beynimle anlaşamıyor Hep derdim, oğlum üzme kendini Hep çocuk gördün Hep korudun Üşümeyeyim diye üzerime örterdin Ya şimdi Gel gör ne haldeyim anne Gel gör Yıkılmışım, toz olmuşum Yoruldum, billahi yoruldum Hanıma kocalık Çocuğa babalık yapamıyorum Bitti anne, bittim O güzellik, o temizlik, o sadelik Satıldım, harcandım Rezil rüsva oldum Kusura bakma, bedenim bu yükü çekemiyor Ecel kapıya gelmiş İlmegi geçiriyorum boynuma Kimsenin günahına girme Beni benimle suçla, Beni zamanla suçla, Beni düzenle suçla, Güle güle de anne Okula veya pazara gönderir gibi Ağlama yenildim N´olursun annem,güle güle de İzmir / çiğli Şiir Rüzgarı ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 9 BİR BİR Bir başıma , bir başak gibi Bir mezara tek başıma Bir yastıkta bir arkadaşımla, Bir ise bir dostumla, Bir bayrama bir seyran Bir düşünceye,bir beynimle bir yürüyüşe,bir bacağımla Bir sevgiyle, bir cigarayla Bir başıma bir kurşuna Bir çarpışmaya bir yoldaşımla 201082 Şiir Rüzgarı ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 10 BERFO Olsa da sıcak bir çayın Köklü, karanfili İçeyim içeyim, bir hoş oluncaya kadar Onu damarumda hissedeyim Pamuklu ellerinle ibriğin tutuşunu Seyredeyim doyuncaya kadar Cam bardağına demlice bir çay Gidersin tiryakiliğimi Çinko olsun çaydanlıkların Nur gülüşlü annem İçeyim içeyim de, içesimi gidersin 040789 Ankara |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|