Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çeşitleri, hareket, problemleri

Hareket Problemleri Nedir? Hareket Problemleri Çeşitleri

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hareket Problemleri Nedir? Hareket Problemleri Çeşitleri HAREKET PROBLEMLERİ
Birim zamanda alınan yol miktarına hız denir
Birim zaman : 1 saniye, 1 dakika, 1 saat
v : Hareketlinin hızı
x : Hareketlinin v hızıyla t sürede aldığı yol
t : Hareketlinin v hızıyla x yolunu alma süresi ise,

· Aralarında x km olan iki araç saatte v1 km ve v2 km hızla aynı anda birbirine doğru hareket ederlerse karşılaşma süresi;

*
· Bu iki araç aynı anda çembersel bir pistin, aynı noktasından zıt yönde aynı anda hareket ederlerse karşılaşma süresi yine

*
· Aralarında x km olan iki araç saatte v1 km ve v2 km hızla aynı anda aynı yönde hareket ederlerse arkadaki aracın (v1 hızlı araç) öndekini yakalama süresi

*
· Bu iki araç aynı anda çembersel bir pistin aynı noktasından aynı yönde hareket ederse hızı büyük olan aracın hızı küçük olan aracı yakalama süresi yine

*
*
Örnek
Saatteki hızları 60 km ve 90 km olan iki araç aynı anda, aynı şehirden diğer bir şehre doğru yola çıkıyor Hızı fazla olan araç diğer şehre vardığında hızı az olanın 2 saatlik yolu kaldığına göre, iki şehir arası kaç km dir?
*
A) 360*************** B) 420*************** C) 500*************** D) 640
*
Çözüm
90 km/sa hızla giden araç t saatte diğer şehre varırsa, hızı 60 km/sa olan araç (t + 2) saatte varır
x = v t den
x = 90 t
x = v t den
x = 60 (t + 2)

Alınan yollar aynı olacağından,
90 t =
90t =
30t =
t =
x =
x =
*
60 (t + 2)
60t + 120
120
4 saat olur
90 4
360 km* olur

Cevap A

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com