![]() |
Bakara Suresi Ve Türkçe Meali |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bakara Suresi Ve Türkçe MealiBakara Suresi ve Türkçe Meali Bakara Suresi ve Türkçe Meali Bakara Suresi Ve Türkce Meali 1 - (Elif, Lâm, Mîm ![]() 2 - İşte o kitap, bunda şüphe yok, müttakiler (kötülükten korunacaklar) için hidayettir ![]() 3 - Onlar ki gaybe iman edip namazı dürüst kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan (Allah yolunda) harcarlar ![]() 4 - Ve onlar ki hem sana indirilene iman ederler, hem senden önce indirilene ![]() ![]() 5 - Bunlar, işte Rabblerinden bir hidayet üzerindedirler ve bunlar işte felaha erenlerdir ![]() 6 - Şu muhakkak ki inkâr edenleri uyarsan da, uyarmasan da onlar için birdir ![]() ![]() 7 - Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir ![]() ![]() ![]() 8 - İnsanlardan öyleleri de vardır ki, inanmadıkları halde, "Allah'a ve ahiret gününe inandık ![]() ![]() 9 - Allah'ı ve müminleri aldatmaya çalışırlar ![]() ![]() 10 - Kalplerinde hastalık vardır ![]() ![]() ![]() 11 - Hem onlara: "Yeryüzünde fesat çıkarmayın ![]() ![]() ![]() 12 - İyi bilin ki, onlar ortalığı bozanların ta kendileridir, fakat anlamazlar ![]() 13 - Onlara: "İnsanların (müslümanların) inandığı gibi inanın ![]() ![]() ![]() 14 - Onlar iman edenlere rastladıkları zaman: "İnandık" derler ![]() ![]() ![]() 15 - (Asıl) Allah onlarla alay eder ve taşkınlıkları içinde serserice dolaşmalarına mühlet verir ![]() 16 - İşte onlar o kimselerdir ki, hidayet karşılığında sapıklığı satın aldılar da, ticaretleri kâr etmedi, doğru yolu da bulamadılar ![]() 17 - Onların durumu, bir ateş yakanın durumu gibidir ![]() ![]() 18 - (Onlar) sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler ![]() ![]() 19 - Yahut (onların durumu), gökten boşanan, içinde karanlıklar, gök gürlemesi ve şimşek(ler) bulunan bir yağmur(a tutulmuşun hali) gibidir ![]() ![]() ![]() 20 - O şimşek nerdeyse gözlerini (n nûrunu) kapıverecek ![]() ![]() ![]() ![]() 21 - Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabb'inize kulluk edin ki (Allah'ın) azabından korunasınız ![]() 22 - O (Rabb) ki yeri sizin için bir döşek, göğü de bir bina yaptı ![]() ![]() ![]() 23 - Eğer kulumuz (Muhammed)a indirdiğimiz (Kur'ân)den şüphe içinde iseniz, haydi onun gibi bir sûre getirin, Allah'tan başka güvendiklerinizin hepsini çağırın; eğer doğru iseniz ![]() 24 - Yok yapamadıysanız, ki hiçbir zaman yapamayacaksınız, o halde yakıtı insanlar ve taşlar olan, inkârcılar için hazırlanmış ateşten sakının ![]() 25 - İnanıp yararlı işler yapanlara, altlarından ırmaklar akan cennetlerin kendilerine ait olduğunu müjdele! Onlardaki herhangi bir meyveden rızıklandırıldıklarında: "Bu daha önce de rızıklandığımız şeydir" derler ve o rızık birbirinin benzeri olmak üzere, kendilerine sunulacak ![]() ![]() ![]() 26 - Muhakkak ki Allah bir sivri sineği, hatta daha üstününü misal getirmekten çekinmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 27 - Onlar ki, söz verip andlaştıktan sonra Allah'a verdikleri sözü bozarlar ![]() ![]() ![]() 28 - Allah'ı nasıl inkâr edersiniz ki, ölü idiniz sizleri diriltti ![]() ![]() 29 - O ki, yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı ![]() ![]() ![]() 30 - Bir zamanlar Rabb'in meleklere: "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 31 - Ve Âdem'e isimlerin hepsini öğretti, sonra onları meleklere gösterip: "Haydi davanızda sadıksanız bana şunları isimleriyle haber verin ![]() ![]() 32 - Dediler ki: "Yücesin sen (ya Rab!) ![]() ![]() ![]() 33 - (Allah): "Ey Âdem, bunlara onları isimleriyle haber ver ![]() ![]() ![]() 34 - Ve o zaman meleklere: "Âdem'e secde edin!" dedik, hemen secde ettiler ![]() ![]() 35 - Dedik ki: "Ey Âdem, sen ve eşin cennette oturun, ikiniz de ondan dilediğiniz yerde bol bol yeyin, fakat şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz ![]() 36 - Bunun üzerine şeytan onları(n ayağını) oradan kaydırdı, içinde bulundukları (cennet yurdu)ndan çıkardı ![]() ![]() ![]() 37 - Derken Âdem Rabb'ından birtakım kelimeler aldı, (onlarla tevbe etti ![]() ![]() ![]() 38 - Onlara dedik ki: "Hepiniz oradan inin ![]() ![]() 39 - İnkâr edip âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, onlar da cehennem ehlidirler ![]() ![]() 40 - Ey İsrailoğulları, size verdiğim nimetimi hatırlayın, bana verdiğiniz sözü tutun ki, ben de size verdiğim sözü tutayım ve sadece benden korkun! 41 - Yanınızdakini (Tevrat'ı) tasdik edici olarak indirdiğim (Kur'ân)a iman edin, O'nu, inkar edenlerin ilki siz olmayın, benim âyetlerimi birkaç paraya değişmeyin ![]() ![]() 42 - Hakk'ı batıla karıştırıp da, bile bile hakkı gizlemeyin ![]() 43 - Hem namazı dosdoğru kılın, zekatı verin, rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin ![]() 44 - İnsanlara iyiliği emreder de kendinizi unutur musunuz? Halbuki kitab (Tevrat)ı okuyorsunuz ![]() 45 - Bir de sabırla, namazla yardım isteyin ![]() ![]() 46 - Onlar ki, Rablerine kavuşacaklarını ve gerçekten O'na döneceklerini bilirler ![]() 47 - Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimeti ve vaktiyle sizi âlemlere üstün kıldığımı hatırlayın ![]() 48 - Ve öyle bir günden korunun ki, kimse kimsenin yerine bir şey ödeyemez, kimseden şefaat da kabul edilmez, kimseden fidye de alınmaz ve onlara hiçbir yardım da yapılmaz ![]() 49 - (Hem hatırlayın ki bir zaman) sizi Firavun ailesinden de kurtardık, (onlar) size azabın en kötüsünü reva görüyor, oğullarınızı boğazlıyor, kadınlarınızı sağ bırakıyorlardı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|