![]() |
Magnezyum |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() MagnezyumMAGNEZYUM : Erkeklerde 350 mg, Bayanlarda 280 mg, Hamile bayanlarda 320 mg Birçok enzimin tepkimesi için gereklidir ![]() ![]() ![]() ![]() Azlığında damar genişlemesi, kan miktarında artma, aşrı duyarlılık, beyindeki Purkinje hücrelerinde bozukluk, böbrek bozuklukları, kramplar, büyümede durgunluk, saç dökülmesi, ödem ve sonuçta ölüm ortaya çıkar ![]() ![]() Magnezyumun büyük bir kısmı, organizmalar tarafından kalsiyum ile birlikte kabonat halinde tortul kayaçlar içersine depo edilmiştir ![]() Temel kaynakları : Süt ürünleri, fındık, bütün tahıllar, baklagiller DEMİR : Yetişkinlede 10 mg , Hamile bayanlarda 30 mg Vücut için gerekli esansiyel minerallerden biridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Temel kaynakları : Kırmızı et, tavuk, deniz ürünleri ve diğer hayvansal kaynaklarda, koyu yeşil sebzelerde, bütün tahıllarda, kuru meyveler ve diğer bitkisel kaynaklarda bulunur ![]() BAKIR : Yetişkinlerde 1 ![]() ![]() ![]() Kan basıncını ve kalp atışını düzenlemede yardımcıdır ![]() ![]() ![]() Temel kaynakları : En zengin bakır kaynakları deniz ürünleri ve sakatatlardır ![]() ![]() ÇİNKO : Yetişkinlerde 15 mg, Hamile bayanlarda 30 mg Bir çok olayda görev alır : * DNA ve RNA sentezinde * Kemiklerin gelişimi ve büyümesinde * Hücre solunumunda * Sindirim enzimlerinde ve enerji metabolizmasında * Yaraların soyulmasında * Karaciğerin zehirli maddeleri atımında * Kalp atışı ve kan basıncının ayarlanmasında * Tat ve koku alımında Temel kaynakları : Yağsız et, deniz ürünleri, yumurta, soyafasulyesi, peynir, istiridye, bira mayası, tahıllarda ![]() İYOD : Yetişkinlerde 150 mg Bir çok tiroit hormonun yapısına katılır ![]() ![]() Temel kaynakları : Deniz ürünlerinde ve özellikle tuzlu su ürünlerinde ![]() ![]() FLOR: Yetişkinlerde 1 ![]() ![]() ![]() ![]() Temel kaynakları : Deniz ürünleri özellikle som balığı ve sardunya, peynir, et, çay, florlu su ![]() KROM : Yetişkinlerde 50 mg - 200 mg İnsülin hormonu ile beraber çalışarak , vücudun şeker kullanımını düzenler ve yağ asidi metabolizması için de gereklidir ![]() Temel kaynakları : Maya, karaciğer, yağsız et, kümes hayvanları, şeker pekmezi, yumurta, peynir ve bütün tahıllar ![]() __________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Magnezyum |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : MagnezyumMagnezyum, ![]() ![]() ![]() İngiliz kimyacı Sir Humphry Davy 1808'de magnezyumu bileşiklerinden ayırarak element halinde elde etmişti (bak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yerkabuğunun yaklaşık yüzde 2'sini oluşturan magnezyum, Dünya'da en bol bulunan elementler arasında sekizinci sırayı alır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Magnezyumun cevherlerinden özütlenmesi oldukça karmaşık bir süreçtir ![]() ![]() ![]() ![]() Tek başına kullanılamayacak kadar yumuşak ve dirençsiz bir madde olan magnezyumu sertleştirmek ve dayanıklılığını artırmak için, ağırlığının en çok onda biri oranında alüminyumla karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kapalı ya da karanlık yerlerde fotoğraf çekerken kullanılan flaş ampullerinin içinde de magnezyum ve alüminyum levhacıklar vardır ![]() ![]() Magnezyum tuzları (magnezyumun başka maddelerle oluşturduğu kimyasal bileşikler) birçok ilacın hammaddesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|