Salatalar |
04-20-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
SalatalarISPANAKLI SALATA MALZEMELER: 250 grıspanak yarım baget ekmek 4 diş sarımsak zeytinyağı peynir sosu için: domates kurusu siyah zeytin yeşil zeytin HAZIRLANIŞI: İlk olarak baget ekmeği verevine kesilir ekmeğe sürmek için sarımsaklar ezilerek bir kaba alınırüzerine yağ eklenirkarışım ekmeklere sürülür üzerine peynir ince yerinden rendelenerek konurpeynirlerin üzerine pul biber ve kekik gezdirilerek fırına verilirbu arada ıspanaklar iri iri doğranarak bir kaba alınırdomates kurusu bir süre suda bekletilir zeytinlerin çekirdeği çıkarılırdomates kurusu ve zeytinler kokoreç gibi kıyılırdoğranan ıspanaklara eklenir ve karıştırılırfırından peynirleri erimiş ekmekler çıkarılarak salatanın üzerine konularak servis yapılır BULGURLU YEŞİL MERCİMEK SALATASI BULGURLU YEŞİL MERCİMEK SALATASI: 1 su b yeşil mercimek 1 su b bulgur 4 sap yeşil soğan 1 haşlanmış havuç 1 tutam maydanoz 1 kırmızı biber 1 tutam taze nane 1 tutam taze reyhan zeytinyağı limon tuz,pul biber HAZIRLANIŞI: Yeşil mercimeği haşlayın Bulguru bir kaba alın üzerine sıcak su ekleyin ve üzerini kapakla kapatıp şişmesini sağlayın Servis tabağına şişen bulgurları alınÜzerine ince kesilmiş taze soğanları ilave edinHaşlanmış olan havucu küp şeklinde kesin ve servis tabağına alın Kırmızı biberi alınTaze nane,taze reyhanı ve maydonozu ilave edin Haşlanmış olan yeşil mercimeği ekleyin servis tabağına Üzerine limon,tuz ve zeytinyağı ekleyerek servis edin GÜZ SALATASI MALZEMLER: 1 pırasa 1 kuru soğan 1 havuç yarım kg patates 1 kase yoğurt 2 çorba k mayonez yarım demet maydanoz 4 tane salatalık turşusu limon suyu zeytinyağı,tuz HAZIRLANIŞI: Güz salatası için ilk olarak patatesler haşlanırdiğer taraftan bir tavada pırasalar ve kuru soğan doğranarak sotelenir haşlanan patatesler ezilirsotelenen pırasa ve kuru soğan patateslerin üzerine alınarak karıştırılırbir çember yardımıyla tabağa basılırüzerine yoğurt ve mayonez çırpılarak konurdaha sonra çember çıkarılır, yoğurt karışımının kenarlara da dökülmaesi sağlanırdaha sonra havuçlar rendelenerek sotelenirsotelenen havuçlar yoğurdun üzerine gezdirilirmaydanozlar ve turşular doğranarak üstüne serpilir güz günleri için kat kat lezzetli bir salata güz bitmeden denemenizi öneririz SEBZELİ PİRİNÇ SALATASI SEBZELİ PİRİNÇ SALATASI: 1 su bpirinç 100 grmantar 2 çorba kbezelye 2 çorba kmısır 1 havuç 5 adet salatalık turşusu 2 sap taze soğan maydanoz limon suyu sıvıyağ tuz HAZIRLANIŞI: Pirinci haşlayınSalatalık turşusunu kesin Karıştırma kabına haşlanmış pirinci alın Üzerine bezelye,mısır,salatlık turşusu, ince doğranmış taze soğan ve maydonozu mantarı ve haşlanmış olan havucu ilave edin Karışımı kaşıkla karıştırınServis tabağına salatayı alın KABAK SALATASı KABAKLI SALATA: 2 kabak 2 domates 1 salatalık 2 sap taze soğan nar ekşisi zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Kabakları yuvarlak oalark kesin ve az sıvıyağda soteleyinServis tabağına kabakları alınÜzerine küp kesilmiş domates ve salatağı alınEn üstüne taze soğan ilave edinNar ekşisi ve zeytinyağ ile servis edin EKMEKLİ SEBZE SALATAS EKMEKLİ SEBZE SALATASI: 1 paket kızarmış ekmek 3 patlıcan 2 domates 2 su b yoğurt 1 diş sarımsak 3 kırmızı közlenmiş biber zeytinyağı 1 çorba k sirke tuz, karabiber, kekik, pul biber taze nane HAZIRLANIŞI: Patlıcacaları,domatesleri ve kırmızı biberleri közleyin Kızarmış ekmekleri dikdörtgen bir kalıba dizin Patlıcanları küp şeklinde kesinDomates ve kırmızı biberleri de kesip parçalayıcıdan geçirip bir sos elde edinPatlıcanları kızarmış ekmeklerin üzerine alın Sarımsağı ince olarak kıyın ve 2 su bardağı yoğurtla karışıtırın Patlıcanları üzerine yoğurdu ilaev edinDomtesli ve biberli sosu da yoğurdu üzerine dökünTaze nane ve kiraz domates ile süsleyerek servis edin ANNEME SALATA ANNEME SALATA: 1 kase haşlanmış buğday 1 çay b yeşil mercimek 1 kase soya filizi 1 kase ceviz tulum peyniri nar ekşisi zeytinyağı tuz HAZIRLANIŞI: karıştırma kabına haşlanmış 1 kase buğday, 1 çay bardağı yeşil mercimek alınır üzerine nar ekşisi dökülür ve karıştırılır bu karışım servis tabağına alınır, üzerine arzuya göre tulum peyniri ilave edilir daha sonra 1 kase soya filizi katılır en üste de cevizler serpilir, zeytinyağı ve tuzu da eklenerek servis yapılır TOK TUTAN SALATA: 2 domates 2 salatalık 2 sivri biber 2 haşlanmış yumurta 50 gr örgü peynir 100 gr beyaz peynir tane mısır taze nane,reyhan yeşil soğan zeytinyağı,limon suyu süslemek için: turp HAZIRLANIŞI: Bir kaseye domates,sivri biber ve salatalıkları doğrayın Üzerine küp doğranmış peynirleri ilave edin Mısırı ekleyin Yeşillikleri doğrayıp ilave edin Servis tabağına alıp üzerine haşlanmış yumurta dilimleri koyunZeytinyağı ve limondan oluşan sosu dökün Kırmızı turp dilimleri ile süsleyin Eğer sahurda yemeyi düşünüyorsanız taze soğan ve turp ilave etmeyin Kızarmış ve küp doğranmış ekmekler salatanıza ilave edilirse daha da tok tutar YAZ İÇİN HAFİF BİR SALATA 3 DAKİKA: 1 tavuk gögsü 1 çay b mısır 1 çay b bezelye 1 kase haşlanmış makarna 1 kırmızı biber 1 kase yoğurt 2 çorba k mayonez 2 çorba k zeytinyağı atom salata HAZIRLANIŞI: Tavuk gögsünü haşlayın Küp küp doğrayın İçine tüm malzemeleri ekleyip karıştırın Atom salata yaprakları ile birlikte servis yapın Tek başına nefis bir öğün · MANTAR SALATASI: 1/2 kilo mantar 1 su b yoğurt 2 diş sarımsak 3 çorba k mayonez tuz toz kırmızı biber sıvıyağ veya tereyağı HAZIRLANIŞI: Mantarları doğrayın Tavada yüksek ısıda tereyağında veya sıvıyağda soteleyin Mantar ılındıktan sonra üzerine sarımsaklı mayonezli yoğurdu dökünEn son ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|