Allah'a İbadette Samimiyet |
04-19-2009 | #1 |
meLankoLik_asaLet
|
Allah'a İbadette SamimiyetALLAH’a İbadette Samimiyet Yüce ALLAH Kuran’da şöyle beyan eder; “Kim Rabbine kavuşmayı arzu ederse salih amel işlesin ve Rabbine (yaptığı) ibadete hiç kimseyi ortak etmesin!” (Kehf/110) Hasan Basrî’den rivayet edildiğine göre Hz Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur: "ALLAH Teâlâ şöyle buyuruyor: ALLAH’ın kendisine ilim verdiği kişiye ALLAH Teâlâ sorar: - Öğrendiğinle ne yaptın? -Yâ Rab! Onunla gece gündüz sana ibadet ettim - Yalan söylüyorsun! Melekler de “Yalan söylüyorsun! Bilakis sen onunla ‘Filan adam âlimdir’ dedirtmek istedin Zaten öyle de denildi!” derler ALLAH’ın, kendisine mal verdiği kişi ALLAH Teâlâ ona da sorar: - Sana nimet verdim Onu nasıl kullandın? - Yâ Rab! O mal ile gece-gündüz sadaka verdim - Yalan söylüyorsun! Melekler de “Yalan söyledin! Bilakis sen onunla ‘Filan adam cömerttir’ dedirtmek istiyordun Nitekim öyle de denildi” derler ALLAH yolunda öldürülen kişi ALLAH Teâlâ ona sorar: - Sen ne yaptın? - Yâ Rab! Cihad ile emrolundum ve savaşırken de öldürüldüm! - Yalan söylüyorsun! Melekler de “Yalan söylüyorsun; zira senin gayen ‘Filan adam kahramandır’ dedirtmekti Nitekim dünyada iken böyle denildi” derler (Müslim, İmam Ahmed, Nesâî) Hadîsi rivâyet eden Ebu Hüreyre şöyle diyor: "Sonra Hz Peygamber baldırlarımın üzerine bir çizgi çekerek şöyle buyurdu: “Ey Ebu Hüreyre! Bunlar kıyamet gününde kendileriyle cehennem ateşinin ilk tutuşturulacağı mahluklardır” (İhya-ı Ulumuddin) |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|