![]() |
Cennet Köşkü |
![]() |
![]() |
#1 |
gülrüba
|
![]() Cennet KöşküHalife Harun Reşid’e döneminin ermişlerinden Behlül Dana bir gün düzgünce kesilmiş tahta parçalarından eve benzer bir şey yapıyormuş ![]() - Cennet köşkü yapıyorum efendim, diye cevap vermiş ![]() Dindar bir kadın olan Zübeyde, köşke müşteri çıkmış: - Bu köşkü bana satar mısın? - İsterseniz satarım ![]() - Kaç paraya satarsın? - Sana bir akçeye veririm ![]() Halifenin hanımı hemen bir akçeyi verip köşkü satın almış ![]() Harun Reşit ve hanımı o gece rüyalarında kendilerini cennette görmüşler ![]() ![]() - Hanım, sen bu köşke ne zaman sahip oldun? - Dün bir akçeye Behlül'den satın almıştım ![]() Sabah olmuş, hükümdar hemen Behlül'ü çağırtmış ![]() - Dün hanıma sattığın köşkten bir tane de bana yapsana, demiş ![]() - Olur, yaparım, demiş Behlül ![]() - Kaça yapacaksın? - Bin akçeye yaparım ![]() - Ama hanıma bir akçeye vermişsin ![]() - Evet bir akçeye verdim ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|