Turp Ve Tere Salatası (İzmir) |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Turp Ve Tere Salatası (İzmir)TURP VE TERE SALATASI (İZMİR) MALZEME: Rendelenmiş turp 1 adet Sarmısak 1 diş İnce doğranmış tere 1 adet Limon suyu Yarım adet Fesleğen sapı 6 adet Karabiber Zeytinyağı 7 kaşık Tuz Ekmek 3-4 dilim YAPILIŞI: Rendelenmiş turp, tere ve fesleğen karıştırılarak 6 adet salata tabağına bölünür ve bıuzdolabına konur Bir tavada 3 kaşık yağda sarmısakla birlikte ekmekler kızartılır Geri kalan 4 kaşık yağ, limon, tuz, karabiber çırpılır, salatanın üzerine dökülerek karıştırılır ve kızartılmış küp ekmekler de salataya ilave edilerek servis yapılırs |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|