![]() |
Pilot Olma Şartları? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pilot Olma Şartları?Pilot Olmak İçin Gereken Şartlar pilot olma şartları Hususi pilot lisansı almak için müracaat edenlerde aşağıdaki şartlar aranır - En az 18 yaşından gün almış olmak, -Uluslarası anlaşmalara uygun olarak geçerli 2 ![]() -Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında gerekli uçuş ve teorik eğitimini başarıyla tamamlamış olmak, -Teorik sınav ve uçuş kontrollarında başarılı olmak gereklidir ![]() Ticari pilot lisansı almak için müracaat edenlerde aşağıdaki şartlar aranır: En az 18 yaşından gün almış olmak ![]() Uluslararası anlaşmalara uygun olarak geçerli 1 ![]() ![]() Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında gerekli uçuş ve teorik eğitimini tamamlamış olmak ![]() Teorik sınav ve uçuş kontrollarında başarılı olmak ![]() Bu yönetmelikte belirtilen uçuş tecrübesine sahip olmak Hava yolu nakliye pilotu lisansı almak için müracaat edenlerde aşağıdaki şartlar aranır: En az 22 yaşından gün almış olmak ![]() Uluslararası anlaşmalara uygun olarak geçerli 1 ![]() Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında ATPL için gerekli uçuş ve teorik eğitimini tamamlamış olmak ![]() ![]() ![]() ATPL Teorik sınav ve uçuş kontrollarında başarılı olmak ![]() ![]() Teorik sınavlar İngilizce yeterlilik sınavı ve teorik sınav şeklinde yapılır ![]() Bu yönetmelikte belirtilen uçuş tecrübesine ve 2 pilot ile işletilen bir uçakta geçerli ticari pilot lisansına sahip olmak ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|