![]() |
Şair Arif Nihat Asya Vatan Şiirleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şair Arif Nihat Asya Vatan ŞiirleriArif Nihat Asya Vatan Şiri Arif Nihat Asya milliyetçi şiirleriyle tanınan ve Adana'nın kurtuluş günü olan 5 Ocak günü yazdığı ünlü Bayrak şiirinden dolayı Bayrak şairi olarak da anılan Türk şairdir ![]() Vatan Ezanımdan alışıp tekbîre, Buldunuz mutluluk, imanımla ![]() ![]() ![]() Vatan ettim sizi ey topraklar Beş vakit damgalayıp alnımla ![]() Arif Nihat Asya Bayrak Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü ![]() Işık ışık, dalga dalga bayrağım, Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım ![]() Sana benim gözümle bakmayanın Mezarını kazacağım ![]() Seni selamlamadan uçan kuşun Yuvasını bozacağım ![]() Dalgalandığın yerde ne korku ne keder ![]() ![]() ![]() Gölgende bana da, bana da yer ver! Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar! Yurda, ay-yıldızının ışığı yeter ![]() Savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün Kızıllığında ısındık; Dağlardan çöllere düşürdüğü gün Gölgene sığındık ![]() Ey şimdi süzgün, rüzgarlarda dalgalı; Barışın güvercini, savaşın kartalı ![]() ![]() ![]() Yüksek yerlerde açan çiçeğim; Senin altında doğdum, Senin dibinde öleceğim ![]() Tarihim, şerefim, şiirim, herşeyim; Yer yüzünde yer beğen: Nereye dikilmek istersen Söyle seni oraya dikeyim! 1743 kez okundu ![]() Site Yöneticisi tarafından eklendi ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|