|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlamları, atasözleri, ile, ilgili, yardımlaşma |
![]() |
Yardımlaşma İle İlgili Atasözleri Ve Anlamları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yardımlaşma İle İlgili Atasözleri Ve AnlamlarıYardımlaşma ile İlgili Atasözleri ve Anlamları Kele, köseden yardım gelmez Yardıma muhtaç olan kişi, ihtiyaç duyduğu şey konusunda kendi dururken başkasına yardım edemez ![]() Komşu komşunun külüne muhtaçtır Hayat şartları insanları bir arada yaşamaya zorunlu kılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Veren eli herkes öper Cimri olmayan, ona buna yardım elini uzatan, eli açık olan, iyilik yapan kimseyi pek çok kişi sever; ona saygı duyar ![]() Verirsen doyur, vurursan duyur Bir yardımda bulunacak, bir iyilik yapacaksanız bu mutlaka bir işe yaramalı; doyurucu ve karşı tarafın ihtiyacını giderici nitelikte olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Yakın (hayırlı) dost (komşu), hayırsız akrabadan (hısımdan) yeğdir (iyidir) ![]() Sıkıntıya düşen kişi, öncelikle akrabalarından ilgi bekler, yardım ve iyilik umar ![]() ![]() ![]() ![]() İyilik eden iyilik bulur Bir karşılık beklemeden yardım yapan, kayıran, yardımcı olan, yararlı işlerde bulunan kimse, hemen herkes tarafından sevilir ![]() ![]() Az veren candan, çok veren maldan Varolalı beri insan, insanın yardımına ihtiyaç duymuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yalnız taş duvar olmaz İnsanlar bir arada yaşamak zorundadırlar ![]() ![]() ![]() ![]() Ne verirsen elinle, o gider seninle Yaşadığı sürece yoksula, yetime, yolda kalmışa yardım eden, onları doyurup giydiren ve gözeten kimse, bunların karşılığını öbür dünyada alacaktır ![]() ![]() El eli yıkar, iki el de yüzü Toplu yaşama biçimi herkese bir görev yükler ![]() ![]() ![]() Dost dostun eyerlenmiş atıdır Hakikî dost, dostunun en sıkışık zamanında yardımına koşmaya hazır durumda bekler ![]() Doğrunun yardımcısı Allahtır Hak ve adaletten kopmayan, işlerinde doğruluktan ayrılmayan kişiye Yüce Allah her zaman yardım eder ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|