|
|
Konu Araçları |
annelere, annelerine, evladını, geleceğin |
Evladını Seven Annelere ve Geleceğin Annelerine |
12-09-2008 | #1 |
KRDNZ
|
Evladını Seven Annelere ve Geleceğin AnnelerineBeni seviyor musun ANNE ? Hadi kıy o zaman en tatlı uykuma, uyandır gün ışımadan sabahın tatlı esintilerinde birlikte serelim seccadeyi Bir busenle uyanışım uykudan daha tatlı gelir inan bana Beni seviyor musun ANNE ? Hadi tut elimden sar kucağına, oturt dizine ve anlat anne masal istemiyorum senden Ne pamuk prensesin yedi cüceleriyle yaşadıklarını ne de cadı annesinin yaptığı kötülükleri Beni seviyor musun ANNE ? Anlat bana Yusuf Peygamberi neden kuyuya attı kardeşleri Anlat anne onun annesi de çok ağladı Yusuf'u için değil mi Beni seviyor musun ANNE ? O zaman oyalama beni masallarla Prensin ayakkabının sahibini arayışını değil anne bizim gerçek sahibimizi arayışımızı anlat Bulanların mutluluğunu, bulamamışların kaybetmişliğini hüznünü anlat Beni seviyor musun ANNE? Hadi anlat bana Gökyüzüne yıldızları yeryüzüne çiçekleri seren kim? Beni sana, seni bana sevdiren kim? Bana sevdayı anlat anne gerçek sevgiliyi, Beni seviyor musun ANNE? Kulaklarıma fısıldama,birşeyler anlamadığım o ninnileri Babaların Şam'dan geliş hikayesini, onu beklemeyi Bana Medine'ye gelen kutlu misafiri anlat Ardında bıraktığı hüzünlü Mekke'nin hicranını anlat Beni seviyor musun ANNE? Bana yıldızları anlat ozaman Gökyüzündekileri değil anne, yeryüzündekileri anlat Gerçek dünyanın güzide kahramanlarını anlat Sevdası uğruna ölecek kadar cesaretli olanları Beni seviyor musun ANNE? O zaman bana hayır de: Her istediğime ''Evet'' deme Ne hatalarımı hoş gör ne başarılarımı görmemezlikten gel Küs bana anne büyüyüp ben sana küsmeden Hatalarım yüzünden küs bana Hani küçüğüm ya dayanamam küsmene vazgeçerim hatamdan Yeter ki sen küsme bir daha da yapmam Beni seviyor musun ANNE? Babama söyle sindy bebek almasın doğum günümde oyuncak tabanca da almasın Savaşı hatırlatıyor bana yetim kalmış çocukları Sen ellerinle pamuk bebek yap bana, babam tahta bir beşik alsın ben annecilik oynayayım Kardeşimle uçurtmayı gökyüzüne salayım Beni seviyor musun ANNE? Bana sevmeyi, duayı öğret Beni sevdiğini biliyorum anne, ben de seni seviyorum Ama bana başkalarını sevmeyi de öğret Başkaları için de dua edebilmeyi Beni seviyor musun ANNE? Adımı ''Sevgi'' koyun Kardeşiminkini ''Barış'' Doğacak yeni evlatların adını ''Umut'' koyun Gittiğimiz her yere sevgi ve barış götürelim Bastığımız yerleri yeşertelim Beni seviyor musun ANNE? Biliyorum seviyorsun, beni öyle güzel yetiştir ki, kalmasın yarım bir yanım Ben de hiçbir yanı yarım bırakmayayım Beni sevdiğini biliyorum, ben de seni çok seviyorum anne Sendin ilk gözümü açtığımda gördüğüm, ilk karşılaştığım, ilk karşılayanım İlk sığındığımdın,ilk besleyenim,ilk döşeğimdin, ilk ağladığım, ilk güldüğüm İlk saranımdın, ilk tutunduğum, ilk sözcüğümdün, ilk adımım İlk dostumdun, ilk paylaştığım Bağrında yetişen bir fidandım ben Sen toprağım sen suyum Sen sevgim, sen sevenim Sen ilkimdin Anne en kıymetlim Beni seviyor musun ANNE ? Ne olur Anne beni güzel yetiştir Her daim gülümseteyim Seveyim, sevileyim Beni öyle güzel yetiştir ki Anne ben de öyle güzel evlatlar yetiştireyim HÜLYA DEMİRCİOĞLU (bütün annelere) |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|