Egert Doğal Ürünler Üretim Ltd

Eski 08-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Egert Doğal Ürünler Üretim Ltd

Egert Doğal Ürünler Üretim LtdŞti 1999 yılında kurulmuştur İlk olarak Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte bir mikroskobik yosun türü olan spirulinanın üretimi ile ilgili projenin sanayici kısmında yer almıştır '99 BİL-006' nolu EBİLTEM projesinin laboratuvar çalışmalarının tamamlanmasının ardından gerekli tesisler Ege Üniversitesi'nde inşa edilmiş ve Ege Üniversitesi- Egert ortaklığıyla spirulina alginin üretimine başlanmıştır Egert, bu anlamda Türkiye'nin ilk spin off şirketidir (Spin off firma, ürün fikrinin üniversiteden doğduğu ve üretim aşamasında üniversitenin de ortak olduğu özel firmadır)

Spirulina, içeriğinde değişik vitamin, mineral ve proteinleri barındıran tamamen doğal bir besindir Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 01112004 tarih ve G35-0420-00001-8 sayılı izni ile üretilmekte ve gıda desteği olarak tüketicilere sunulmaktadır Firma olarak hedefimiz, daha çok tüketiciye ulaşmak ve günümüz insanlarının sağlıklı beslenmesine doğal bir gıda olan spirulinayla katkı sağlamaktır Öte yandan yeni Ege Üniversitesi EBİLTEM projelerinde yeralarak, üniversite-sanayi işbirliğinin spirulinayla sağladığı başarıyı yeni üretimlerle devam ettirebilmek diğer hedefimizdir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com