İncirli Kurabiye Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncirli Kurabiye Tarifi







Malzemeler :
incirli hamur için ;
1 yumurta sarısı
2/3 su bardağı toz şeker
100 gr tereyağı ya da margarin
Yarım paket kabartma tozu
12 adet kuru incir
15 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz
vanilyalı hamur için ;
1 yumurta akı
150 gr tereyağı ya da margarin
½ su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
arasına serpmek için ;
kakao
üzerine ;
1 paket bitter çikolata ( 80 gr)
1/2 çay bardağı krema


Yapılışı :
İncirli hamur için ;
İncirleri açıp içlerini bıçak yardımıyla çıkarıp bir kapta biriktiriyoruz İncirlerin kabuklarını kullanmıyoruz Ayrı bir kapta yumuşamış tereyağı toz şeker ve yumurta sarısını mikser yardımıyla çırpıyoruz Çıkardığımız incir çekirdeklerini bu karışıma ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz Çekirdekler iyice dağılıp karışana dek çırpıyoruz Ayrı bir kapta eleyerek ; un kabartma tozu tarçın ve elimizle iri parçalara böldüğümüz cevizleri harmanlıyoruz Bu karışımı yumurtalı karışıma katarak elimizle yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlıyoruz Hamuru streç filme sarıp buzdolabına koyuyoruz

Vanilyalı hamur için ;
Bir kapta yumurta akı toz şeker ve tereyağını mikserle çırpıyoruz Ayrı bir kapta eleyerek karıştırdığımız ; vanilya kabartma tozu ve unu yumurtalı karışıma ilave ederek elimizle yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve yine streç filme sarıp buzdolabında dinlendiriyoruz
Yarım saat sonra hamurları dolabtan çıkarıp iki parçaya ayırıyoruz Öncelikle vanilyalı hamuru un sreptiğimiz bir zeminde 8-10 cm eninde yaklaşık 30 cm boyunda ve 1 cm kalınlığında açıyoruz Açtığımız hamurun üzerine tel süzgü yardımıyla kakao serpiyoruz İncirli hamuru elimizle uzatarak kalın bir ip gibi yuvarlayıp vanilyalı hamurun üzerine koyuyoruz Kakaonun bulaşmamasına özen göstererek vanilyalı hamuru kıvırıp incirli hamur ortasında kalacak şekilde iki ucu birleştiriyoruz Bir tepsiye alıp buzdolabında 20-25 dakika kadar bekletikten sonra 6-7 cm kalınlığında keserek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika kadar pişirip fırından çıkarıyoruz Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulü eritip krema ile karıştırdığımız çikolatayı yağlı kağıttan hazırlayıp ucunu minicik kestiğimiz huni yardımıyla kurabiyelerin üzerine dekoratif bir şekilde sıkıyoruz Çikolatanın donmasını bekleyip servis yapıyoruz










Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.