İncirli Kurabiye Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncirli Kurabiye TarifiMalzemeler : incirli hamur için ; 1 yumurta sarısı 2/3 su bardağı toz şeker 100 gr tereyağı ya da margarin Yarım paket kabartma tozu 12 adet kuru incir 15 su bardağı un 1 çay kaşığı tarçın Yarım su bardağı ceviz vanilyalı hamur için ; 1 yumurta akı 150 gr tereyağı ya da margarin ½ su bardağı toz şeker 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un arasına serpmek için ; kakao üzerine ; 1 paket bitter çikolata ( 80 gr) 1/2 çay bardağı krema Yapılışı : İncirli hamur için ; İncirleri açıp içlerini bıçak yardımıyla çıkarıp bir kapta biriktiriyoruz İncirlerin kabuklarını kullanmıyoruz Ayrı bir kapta yumuşamış tereyağı toz şeker ve yumurta sarısını mikser yardımıyla çırpıyoruz Çıkardığımız incir çekirdeklerini bu karışıma ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz Çekirdekler iyice dağılıp karışana dek çırpıyoruz Ayrı bir kapta eleyerek ; un kabartma tozu tarçın ve elimizle iri parçalara böldüğümüz cevizleri harmanlıyoruz Bu karışımı yumurtalı karışıma katarak elimizle yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlıyoruz Hamuru streç filme sarıp buzdolabına koyuyoruz Vanilyalı hamur için ; Bir kapta yumurta akı toz şeker ve tereyağını mikserle çırpıyoruz Ayrı bir kapta eleyerek karıştırdığımız ; vanilya kabartma tozu ve unu yumurtalı karışıma ilave ederek elimizle yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve yine streç filme sarıp buzdolabında dinlendiriyoruz Yarım saat sonra hamurları dolabtan çıkarıp iki parçaya ayırıyoruz Öncelikle vanilyalı hamuru un sreptiğimiz bir zeminde 8-10 cm eninde yaklaşık 30 cm boyunda ve 1 cm kalınlığında açıyoruz Açtığımız hamurun üzerine tel süzgü yardımıyla kakao serpiyoruz İncirli hamuru elimizle uzatarak kalın bir ip gibi yuvarlayıp vanilyalı hamurun üzerine koyuyoruz Kakaonun bulaşmamasına özen göstererek vanilyalı hamuru kıvırıp incirli hamur ortasında kalacak şekilde iki ucu birleştiriyoruz Bir tepsiye alıp buzdolabında 20-25 dakika kadar bekletikten sonra 6-7 cm kalınlığında keserek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika kadar pişirip fırından çıkarıyoruz Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulü eritip krema ile karıştırdığımız çikolatayı yağlı kağıttan hazırlayıp ucunu minicik kestiğimiz huni yardımıyla kurabiyelerin üzerine dekoratif bir şekilde sıkıyoruz Çikolatanın donmasını bekleyip servis yapıyoruz Alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|