Haşhaşlı Çörek Tarif |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Çörek TarifEskişehir 'in Haşhaşlı Çöreği Haşhaşlı İçin Hazırlanması: 1Haşhaş tohumlarını aktardan satın alın 2 Yıkayıp kurutun 3 Toprak tavada tahta kaşık yardımıyla mis gibi kokana ve rengi biraz koyulaşana dek kavurun 4 Kahve çekme makinasında çekin 5 Kavanoza koyup bulamaç haline gelene kadar üzerine zeytinyağı (veya dilediğiniz sıvı yağ) ilave edin ve miktara göre 1-2 tatlı kaşığı şeker ekleyerek karıştırın Bu iç yağ ilavesi sayesinde sıvı halde olmalı 6 Kavanozun ağzını kapatarak buzdolabında saklayabilirsiniz Kullanacağınız zaman iç hazır Çörek Hamurunun Hazırlanması: Hamur Malzemeleri: -1/2 çay bardağı sulu yoğurt -1 çay bardağı süt -1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı şeker -1 çay kaşığı tuz -1/4 paket yaş maya -4 su bardağı kadar un Unu hamur yoğurma kabına alarak ortasını açın Yoğurt süt yağ tuz şeker ve mayayı unun ortasına koyarak yavaş yavaş yoğurun Gerekirse ılık su ilave edebilirsiniz Hazırladığınız hamur oldukça yumuşak bir hamur olmalı 10 dakika kadar dinlendirip tekrar yoğurun Eğer elinize bulaşıyorsa elinizi unlayıp yoğurabilirsiniz Üzerini örterek mayalanması için ılık bir yerde 1-2 saat bekletin Çöreğin Yapımı: 1 Mayalanmış olan çörek hamurunu yoğurun 2 Yumruk büyüklüğünde 10 bezeye ayırın Bezelerin üzerini nemli bezle örtün 3 Herbir bezeyi incecik açın Yumuşak hamur kolaylıkla açılır Unlayarak açabilirsiniz 4 Açtığınız bezenin tamamına haşhaşlı içi yayın İsterseniz ince çekilmiş ceviz serpiştirebilirsiniz 5 Hamuru rulo şeklinde kıvırın iki ayrı yöne kıvırıp uzatarak helozonik şekilde döndürün Böylece hamur incelmiş oluyor ikinci defa mayalamanız gerekiyor Fırına koyarak 50 C den az bir ısıda kabarana kadar bekletin 10 Kabaran çörekleri 180 C de 30 dakika pişirin Ayran veya komposto ile servis yapabilirsiniz Alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|