Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
burma, resimli, sargı, tarifisargı, tatlısı, yapılışı

Sargı Burma Tatlısı Tarifi-Sargı Burma Tatlısı Yapılışı (Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sargı Burma Tatlısı Tarifi-Sargı Burma Tatlısı Yapılışı (Resimli)





Sargı Burma Tatlısı Nasıl Yapılır?-Sargı Burma Tatlısı Tarifi-Sargı Burma Tatlısı Yapılışı

Malzemeler :
1 bardak un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/3 bardak nişasta
3 bardak eritilmiş yağ
1/2 bardak çekilmiş badem
3 bardak toz şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz

Hazırlanışı :
Hamurları biri diğerinin üstüne olmak üzere üst üste oklavayla sarın Sonra oklavaya sarmış olduğumuz bu hamurlardan birini hamur tahtasına yayıp bu hamuru dört eşit parçaya kesin
Kesilen her parçanın ortasına oklavayı yatırarak oklavanın üstüne hamurun bir ucunu kapatın bu kapatılan hamurun üstüne de bir miktar suda biraz kaynatarak iç kabuklar soyulmuş bademle hamuru kıvırarak yuvarlayın bir buçuk parmak kalınlığında yuvarlak bir şekle sokun oklava üstünde yuvarlanmış olan bu hamurun yine oklava üstünde olmak üzere iki ucundan ortaya doğru iterek hamurları hafifce büzün ve oklavadan çıkararak her iki ucundan hafifçe çekin büzgüsü az uzamış olarak içi yağlanmış bir tepsiye dizin

Böylece bütün hamurlar aynı şekilde tepsiye yanyana dizin Sonra tepsideki bu hamurların üzerlerine iyice kızdırılmış ve üstünden köpüğü alınmış 3 bardak yağı gezdire gezdire dökün sonra da tepsiyi özellikle altı iyice kızdırılmış fırına sürerek sarıburmaları aşağı yukarı 30-35 dakika pişirin Sonra tepsiyi fırından alarak yağı iyice süzün ve ılınmaya bırakın



Tatlılar pişmekte iken diğer taraftan bir tencereye 3 bardak toz şeker 2 bardak su ile 2 tatlı kaşığı limon suyu koyarak orta ısıdaki ateşte karıştırın şekerin su içinde erimesini sağlayın sonra da şekerli suyu koyuca bir şurup haline gelinceye kadar kendi halinde 15 dakika kaynatın ve ateşten alarak ılınmaya bırakın Şurup ılınınca bunu yine ılınmaya bırakmış olduğunuz sarıburmaların üstlerine yedire yedire dökerek içirdikten sonra soğumaya bırakın Soğuduktan sonra tabaklara alarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.