Papatya Tatlısı Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Papatya Tatlısı TarifiMalzemeler 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 15 çorba kaşığı kakao Aldığı kadar un Şerbeti için; 25 bardak şeker 3 bardak su Yarım limon suyu Hazırlanışı Yoğurt yağ ve yumurtayı bir kaba alın karıştırın Karıştırdığınız sıvıların üstünü 3 çorba kaşığı unla örtüp sonra kabartma tozu ve vanilya ilave edin ele yapışan bir kıvamdayken hamurun yarısını ayırın Ayırdığınız beyaz hamura un ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur yapın Diğer hamura kakaoyu ilave edin eğer gerekiyorsa un ilave edin o da ele yapışmayan bir hamur olacak 15 dakika dinlendirin Ben hamuru tam kıvamına gelmeden ayırdım çünkü kakao undan daha yoğun olduğu için hamur kulak memesi kıvamındayken kakao eklerseniz beyaz hamur yumuşak kakaolu taş gibi olacaktı Dinlenen hamurları fındık büyüklüğünde toplar yapın ve papatya şekli verinYağlanmış tepsiye dizin Papatya şeklindeki hamurları birbirine yapıştırmak için hafif hafif sıkın 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin Şerbet malzemelerini tencereye alın ve iyice kaynatın şeker eridikten sonra limon suyunu katınKısık ateşte 20-25 dakika kaynatın Şerbetin ilk sıcaklığı çıkınca soğuk tatlıya dökün Afiyet olsun Alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|