Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anlatım, karagöz, tarifiresimli, tatlısı

Karagöz Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karagöz Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)









MALZEMELER:


HAMUR MALZEMELERİ:
500 gr un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
1 paket kakaoisteğe göre fındık içi


ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su


HAZIRLANIŞI:


Önce mayayı 1 su bardağı ılık sütün içerisinde 1 çorba kaşığı maya 1 çorba kaşığı şeker ile karıştırarak kabartıyoruz Kabardıktan sonra unun içerisine maya ile birlikte diğer malzemeleri ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruzHamuru ikiye bölerek diğerine kakao karıştırıyoruzSade olan hamuru yuvarlayarak elimizle bastırıyoruz Kakaolu hamuru da yuvarlayarak sade hamurun içerisine koyarak yuvarlayarak kapatıyoruz2 parmak kalınlığında keserek tepsiye dizip orta hararetli fırında kızarana kadar pişiriyoruz Şerbeti hazırlıyoruz Şerbet ılındıktan pişirilen hamur soğuduktan sonra şerbeti döküyoruzServise hazırdır


AFİYET OLSUN



















Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.