Karagöz Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karagöz Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)MALZEMELER: HAMUR MALZEMELERİ: 500 gr un 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket kuru maya 1 çorba kaşığı şeker 1 paket kakaoisteğe göre fındık içi ŞERBETİ İÇİN: 4 su bardağı şeker 5 su bardağı su HAZIRLANIŞI: Önce mayayı 1 su bardağı ılık sütün içerisinde 1 çorba kaşığı maya 1 çorba kaşığı şeker ile karıştırarak kabartıyoruz Kabardıktan sonra unun içerisine maya ile birlikte diğer malzemeleri ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruzHamuru ikiye bölerek diğerine kakao karıştırıyoruzSade olan hamuru yuvarlayarak elimizle bastırıyoruz Kakaolu hamuru da yuvarlayarak sade hamurun içerisine koyarak yuvarlayarak kapatıyoruz2 parmak kalınlığında keserek tepsiye dizip orta hararetli fırında kızarana kadar pişiriyoruz Şerbeti hazırlıyoruz Şerbet ılındıktan pişirilen hamur soğuduktan sonra şerbeti döküyoruzServise hazırdır AFİYET OLSUN Alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|